Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 23. péntek, Alfréd

Belvárosi dizájn Őrmezőn

Újbuda   |   2017, március 14 - 13:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Trendi dizájnnal, megújult külsővel várja a vendégeket az őrmezei Don Pepe pizzéria. Az étterem február 27-én nyílt meg ismét.

Az őrmezei lakótelepen, a Menyecske utcában található pizzéria tágabb értelemben a Kelenföldi pályaudvar és az M1-M7 bevezetőjének ölelésében fekszik, szűkebb környezetében egyszerre hat rá a panelhangulat és a szomszédos Költők Parkjának kulturális atmoszférája – Kálnoky László, Kormos István és Zelk Zoltán emlékművei állnak itt. Így egyszerre van jelen a külváros közlekedési és rozsda erőtere, a telepi életérzés és a “holt költők társasága”. Az étterem külső látványát üvegkalitkaként uralja az extra méretű terasz, mely teljes szélességben elhúzható mobil üvegfalával alakítható nyári kiülős hellyé. A külső térben találkozni először az izlandi zuzmófalacskával, mely a belsőben is visszaköszön. Az épület falát nagy méretű ablakokkal törték át, a körbár így teremt kapcsolatot a két helyiség között.

foto: Jaksa Bálint

Az étteremben a szürke téglafalak dominálnak, rímelve a panelházakra. A telepi szürkeséget a farácsos térelválasztók oldják, melyek egyfajta lassítóként ösztönzik a beérkező vendégeket a valódi megérkezésre, a felszolgálókat méltó fogadásukra. A pultból kitűnik néhány high-tech vendéglátós berendezés, jelezve a tulajdonos minőségi gasztrós kütyük iránti rajongását. A falakat a lakótelepi lifteket idéző megvilágított drótüvegfelületek törik meg. Markáns elemei még a helynek a tört sokszögformák a plafon famennyezetén, az asztalok fölé logó Edison izzós lámpákon. A legtávolabbi sarokba tették az elszeparált ultrabiztonságos játszósarkot.

Bonta Gáspár belsőépítésznek nem a nulláról kellett felépíteni a helyet, hanem a 25 éve ott lévő külvárosi hely kapott megújult belsőt. A cél egy vizuálisan vállalható, előremutató, otthonos és mégis erős karakterű atmoszféra megteremtése volt. Prommer Katalin étteremtulajdonos elmondta: az őrmezei egység 1994-ben nyílt meg a lánc szinte első üzleteként. Ez a harmadik felújítás, a legutóbbi ráncfelvarrásra 10 éve került sor. Korábban sokáig szocreál vendéglő és kocsma szimbiózisaként fogadta a közönségét. Az Újbudán élő éttermes korszerű dizájnt álmodott: a tervezés jóval hosszabb időt vett igénybe, mint maga a bontás-építés, amit mindössze 4 hét alatt lezavartak. Következő pizzeriájuk a Fehérvári út 38. alatt nyílik majd és ott is hasonló elvek alapján készül a belső dizájn. Továbbra is az átlagembert szeretnék megszólítani, csupán igényesebb körülményeket szeretnének kínálni.

forrás: welovebudapest.com

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Elektromos töltőállomás a Kondorosi úton  

Egyszerre hat autó töltésére alkalmas, az e-autósok igényeit kiszolgáló állomást – úgynevezett HUB-ot – létesített az MVM Partner Zrt. és a Reál Hungária Kft. az üzletlánc Kondorosi úti telephelyén. Az energetikai társaságnak ez a harmadik telepített villámtöltője.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.