Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 23. péntek, Alfréd

Da Vinci, Picasso, Dalí művei a kifutón

Újbuda   |   2017, szeptember 15 - 12:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

A legnagyobb mesterek festményei elevenednek meg az Allee Bevásárlóközpont „Vászonról a kifutóra” című ingyenes rendezvénysorozatán. Az október 15-ig tartó programok nem mindennapi élményt kínálnak: divathetek, interaktív műterem, magyar festészettörténeti legendák tárlata, portréfestők és nyereményjáték is várja az érdeklődőket.

Ingyenes képzőművészeti programkavalkád indul szeptember 15-től az Allee Bevásárlóközpontban. A kiállítótérként és műteremként is szolgáló Allee Art Gallery-ben egy hónapon keresztül három kortárs festőt és alkotásaikat lehet látni. A földszinti folyosón 6 ikonikus festőművészt (Szinyei Merse Pál, Lotz Károly, Munkácsy Mihály, Rippl-Rónai József, Csontváry Kosztka Tivadar, Victor Vasarely) megelevenítő egyedi tárlat mutatja be a magyar festészet kiemelkedő alakjait, a Képzőművészeti Egyetem festőszakának jelenlegi és már végzett hallgatói pedig portrékat készítenek majd a látogatókról.

Két hosszú hétvégén, szeptember 29. és október 8. között látványos tánc- és divatshow-k keretében elevenednek meg a világ leghíresebb festményei. Az életre keltett képek között Leonardo da Vinci, Picasso, Dalí, Frida Kahlo, Van Gogh, Szinyei-Merse Pál és más ismert festők remekművei lesznek láthatók. A 2017-es őszi- és téli divatkollekciót az Allee szakembergárdája Lukács Gabi és Lakatos Márk segítségével álmodta színpadra.

Nyereményjátékok is várják a látogatókat, a művészetek iránt érdeklődők pedig online festményfelismerő kvízzel tehetik próbára tudásukat.
További információ: https://allee.hu/programok/vaszonrol-a-kifutora

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Elektromos töltőállomás a Kondorosi úton  

Egyszerre hat autó töltésére alkalmas, az e-autósok igényeit kiszolgáló állomást – úgynevezett HUB-ot – létesített az MVM Partner Zrt. és a Reál Hungária Kft. az üzletlánc Kondorosi úti telephelyén. Az energetikai társaságnak ez a harmadik telepített villámtöltője.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.