Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. szombat, Gábor, Karina

Életről szóló mesekönyvet kaptak a táborozók Kamaraerdőn

Újbuda   |   2017, július 28 - 14:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sándor Kata társadalomismereti mesekönyvét kapták a Kamaraerdei napközis tábor lakói. Az adományozás az Erdők Uniója – Közösségi Tudat Fejlődését Segítő Alapítványhoz köthető; a könyv mellé színezőt és zsírkrétát is kaptak a gyerekek.

Az Erdők Uniója – Közösségi Tudat Fejlődését Segítő Alapítvány számos gyerektáborba eljuttatja Sándor Kata, Az Erdők Szövetsége című könyvét. Szabolcs Attila országgyűlési képviselő évek óta figyelemmel kíséri és segíti az alapítvány munkáját, így került sor a kamaraerdei táborban is a könyvcsomag átadására. Szerinte fontos felkészíteni a gyermekeket a társadalmi életre, amihez Sándor Kata könyve megfelelő támaszt nyújthat, ha a szülők nem ismerik pontosan például a nyugdíjrendszer, vagy az árverseny elveit. Az eseményen Csernus László önkormányzati képviselő is részt vett.

Az író és ajándékozási programot is vezető Sándor Kata elmondta, unokája nyolc évvel ezelőtti születésekor vetődött fel a mesekönyv gondolata. Közgazdászként úgy véli, a gyermeknevelésnek fontos része a társadalmi rendszerek megismertetése, amire a szülők nagy része nincs kellően felkészülve. Ezért alkotta meg az erdei állatokról szóló könyvét, amely a mikroközösségektől az Európai Unióig vezeti az olvasót, a mesélőt. Az ajándékcsomagokból Kamaraerdőn kívül a 22. kerületbe, illetve Gárdonyba is jutott.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Jótékonysági aukció általános iskolások festményeiből

A Villányi úti Konduktív Gyakorló Általános Iskola csaknem harminc tanulójának festményeit bocsátotta online árverésre a Pintér Galéria, amelynek weboldalán március 28-ig lehet licitálni a képekre. A befolyt összegből az iskola művészeti tehetséggondozási programját támogatják.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.