Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. szerda, Luca, Otília

Enyhülhet a zsúfoltság

Újbuda   |   2017, március 10 - 09:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

A zsúfoltság enyhítése érdekében a Móricz Zsigmond körtér tágabb környezetében a parkolási díjtételek emelését kezdeményezi Újbuda Önkormányzata a Fővárosnál – döntött a képviselő-testület lakossági vélemények és szakértői javaslatok alapján. A helyhatóság a parkolasiotletek@ujbuda.hu címre továbbra is várja a parkolással kapcsolatos javaslatokat.

Az a már eddig beérkezett levelekből kiderült: a Szentimreváros belvárosi részén lakók idejéből sokat elrabol a parkolóhelyek vadászata. A levelek tanúsága szerint itt napközben szinte lehetetlen, este pedig nagyon nehéz helyet találni a lakóknak. A szakértői jelentés ezt úgy fogalmazta meg: 90 százalék feletti (egyes területeken 95 százalékos) a parkolóhelyek telítettsége.

A területen tizenöt éve nem emelkedtek a parkolási díjak, miközben a Duna túloldalán sokkal többet kell fizetni – így a Pestre igyekvők közül is sokan állhatnak meg a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér környékén, kihasználva a 4-es metró adta kiváló közlekedési kapcsolatokat. Amennyiben a javaslatot a Fővárosi Közgyűlés is jóváhagyja, néhány hónapon belül enyhülhetnek a problémák. Újbuda Önkormányzata folyamatosan figyeli azonban a változásokat, és amennyiben szükséges, további intézkedéseket tesz a lakók helyzetének javítása érdekében.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Először volt karácsonyi vásár Albertfalván  

Adventi vásárt tartottak december második hétvégéjén az Albertfalvi Közösségi Házban (AKH) Farkas Krisztina önkormányzati képviselő segítségével. Az első alkalommal megrendezett programon neves művészek is felléptek, az árusok pedig minőségi termékeket kínáltak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.