Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 18. hétfő, Arnold, Levente

Feltöltődés, friss levegő, természet – ezt nyújtja Kamaraerdő

Újbuda   |   2016, május 6 - 14:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több napra feltöltődhetünk, kipihenhetjük a fárasztó munkanapokat egy kamaraerdei kirándulás alkalmával. A fák hűvös rengetegében szippanthatunk egyet a tiszta levegőből, csodálhatjuk a természet szépségét.

Számos programból választhatnak a XI. kerületi lakosok a Budapest déli határán húzódó Kamaraerdőben, ahol a családok akár egy egész napot is eltölthetnek. A Kamaraerdei Tanösvényt 2012 tavaszán alakította ki Újbuda Önkormányzata. A négy kilométeres, 12 állomásos sétaúton információs táblák mutatják be Kamaraerdő földtani és geológiai értékeit, valamint a környék élővilágát. A természet értékeit az Újbuda Polgármesteri Hivatalának Környezetvédelmi Osztályán átvehető kirándulásvezető füzetnek köszönhetően alaposabban is megismerhetjük.

A tanösvény azonban nem csupán információs állomásokból áll, a fejlesztések jóvoltából a Nagy Réten ökojátszótér és interaktív táblák segítik a kikapcsolódást. Olyan ismeretekkel lehetünk gazdagabbak, mint például a fák kérgének kialakulása és felépítése, hogyan ismerhetjük fel az erdei állatok lábnyomait, miként bomlik le az erdei hulladék. Sőt, saját erdei táplálékláncot is kialakíthatunk!

A tanösvény mellé kitett táblák az önkormányzat honlapján is megtalálhatók.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Befejeződött a kétnapos minifesztivál  

Másodszor rendezte meg Gárdonyi teret és a közösségépítést népszerűsítő Gárdonyi Pikniket a B32 Galéria és Kultúrtér. Az eseményt június 7-én és 14-én tartották. A zárónap programjai a rossz idő ellenére jó hangulatban teltek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.