Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 14. csütörtök, Szilárda

Hagyománnyá vált az utcabál és a főzőverseny a Kelensuliban

Újbuda   |   2017, október 3 - 12:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hatodik alkalommal rendezték meg a Kelenvölgyi Általános Iskola utcabálját, ezúttal szeptember 30-án.

Idén valószínűleg megdőlt a tavaly látogatói szám, amikor csaknem ezren is részt vettek a Kelenvölgyi Általános Iskola utcabálján. Az osztályok főzőversenye miatt a szülők egész nap sürögtek-forogtak az udvar hátsó részében, miközben a gyerekek sportos és játékos feladatokon, foglalkozásokon vettek részt. Volt síelés, tájfutás, kézműves foglalkozás, az utcabálon pedig akrobatikus rock and roll és dzsúdó is. Délután a szakköröket, külön órákat tartó tanárok és csapataik is bemutatkoztak. Benis Andrea igazgató szerint a tanárok és szülők együttes célja a gyereknevelés, ezért is fontos az ilyen informális események szerepe a közösségépítésben.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Minden a szeretetről szól  

Az Adventi várakozásról, a karácsonyi készülődésről, és a keresztény ünnepkörről szólt az idei utolsó Kulturális Szalon, ahol az állandó meghívott vendégek, Simicskó István és Hoffmann Tamás mellett Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök foglalt helyet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.