Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. kedd, Antal, Antónia

Hétvégente Combino is jár az 1-es villamoson vonalán

Újbuda   |   2016, december 12 - 10:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mivel a 4-es és 6-os vonalon hétvégén nincs szükség valamennyi Combino szerelvényre, azokat december 17-től átcsoportosítja a BKK. Azaz hétvégenként Combino is közlekedik majd a legnagyobb körúton, törekedve ezzel az 1-es vonalának teljes akadálymentességére. Februártól további alacsonypadlós villamosok állnak forgalomba az 1-es vonalán.

A Budapesti Közlekedési Központ fokozatosan vezeti be az 1-es villamosvonal teljes hétvégi akadálymentesítését: december 17-étől két alacsonypadlós Combino is közlekedik szombaton és vasárnap a Hungária-körgyűrűn. A teljes hétvégi akadálymentesség várhatóan 2017 februárjától lesz biztosított, amikor további alacsonypadlós járművek kerülnek az 1-es vonalra.

Az 1-es „alacsonypadlósítására” vonatkozó tervek már több évesek, ennek technikai jellegű akadályai mostanra hárultak el - állítja a társaság közleményében. A BKK kiemelt célja a fővárosi közösségi közlekedési járműállomány, a megállóhelyek és a közterületek folyamatos akadálymentesítése.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az olvasás mindenkié  

Idén is folytatódik a több mint tíz éves múltra visszatekintő Könyvet Házhoz című program. Az erről szóló megállapodást Újbudai Önkormányzata és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár még évekkel ezelőtt kötötte. A szerződés megújításának köszönhetően a kerületi könyvtárak állományához azok is hozzájuthatnak, akik idős koruk, vagy fogyatékosságuk miatt nem tudnak könyvtárba menni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.