Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 23. péntek, Alfréd

Idén is népszerű volt a kerületi krumplivásár

Újbuda   |   2015, november 2 - 15:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Öt helyszínen tartottak kedvezményes krumplivásárt a kerületben október utolsó napján. Az újbudaiak lakcímkártyájuk felmutatásával mintegy 10 kilogramm burgonyát vehettek 500 forintért.

Idén is több mintegy 70 tonna krumpli kelt el kedvezményesen a kerületben, az árusításba több helyi képviselő is besegített. A vásáron a XI. kerületi lakcímkártya felmutatása mellett 10 kilogramm burgonyát vásárolhatnak 500 forintért az újbudaiak. Az árusítás egyszerre öt helyszínen zajlott: a Bükköny utcai játszótér mellett, az Edömér utcában, a Gazdagréti Gazdapiacon, Kelenföld Városközpontban, valamint az Őrmezei Gazdapiacon, amelyek mindegyikén már korán reggel tömött sorokban álltak az emberek.

Az akció tovább folytatódik, legközelebb november 6-án, péntek délután 3 órától lehet burgonyát vásárolni a hétvégihez hasonló feltételek mellett a Domokos Pál Péter Általános Iskolánál (Sopron út 50.), a Budafoki út - Szerémi sor sarkánál, valamint az Allende parknál a közértnél.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A kommunizmus áldozataira emlékeztek  

Az ezredforduló óta minden évben február 25-e a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Az Újbudán február 23-án tartott ünnepségen a kerület elöljárói mellett a Magyar Politikai Foglyok Országos Szövetsége (POFOSZ) XI. kerületi szervezetének tagjai is részt vettek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.