Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 20. kedd, Aladár, Álmos

Képességfejlesztő foglalkozások Kamaraerdőn

Újbuda   |   2016, december 15 - 10:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Puzzle Képességfejlesztő Tanoda foglalkozásai az óvodás- és iskoláskorú gyermekeknek kínál változatos programokat a képességfejlesztés, tehetségfeltáró és -fejlesztő, valamint sportfoglalkozások területén. Pedagógiai alapelveik középpontjába a gyermek egyéni képességeit, érdeklődését és szükségleteit állítják, ezzel segítve nemcsak az értelmi, de önbizalmuk fejlődését egyaránt.

A Puzzle Képességfejlesztő Tanoda jelenleg a Kamaraerdei Óvoda és Bölcsödével a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban található. Az intézmény foglalkozásai változatos szabadidős programokat kínálnak az óvodás és iskolás gyermekeknek képességfejlesztés, tehetségfeltáró és -fejlesztő, valamint sportfoglalkozások területén. Az óvodában három kis létszámú csoport működik, amelyekbe életkoruk alapján kerülnek a gyerekek. Az intézmény nevelőtestülete alapvető fontosságúnak tartja, hogy a pedagógiai munka a gyermeki tevékenységre, a sportra és a környezet tiszteletére épülő nevelést állítsa középpontba.

Mivel életkorukból adódóan a gyermekek legalapvetőbb tevékenysége a játék, napirendjüket is úgy alakítják, hogy erre jusson a legtöbb idő. Ismereteik, képességeik fejlesztése érdekében – előzetes felmérés után – kilencféle terápián vehetnek részt a gyerekek, melyeket szakképzett logopédusok, gyógypedagógusok és konduktorok látnak el. Többek között lehetőség van az egyre elterjedtebb korai fejlesztésre, ami azért nagyon fontos, mert az első években egy-egy ilyen foglalkozás aranyat ér, hiszen ilyenkor a gyermek agya, idegrendszere rendkívül fogékony.

Óvodára és iskolára való felkészítő tréningek is rendelkezésre állnak, amelyek a közösségi élethez szoktatják a gyermekeket, és egyúttal a tanuláshoz szükséges részképességeiket is fejlesztik. Az úgynevezett alapozó eljárás egy, a komplex idegrendszert fejlesztő terápia, mely során újraindítják az emberi fejlődéstani mozgásokat, így a gyerekek magas fokú mozgásügyességig képesek eljutni. Az alapozó terápia gyakorlatsoraival a beszéd működéséért és a részképességek megfelelő működéséért felelős agyi területek is fejlődnek, illetve más fejlesztő pedagógia gyakorlatokkal is kiegészítik a foglalkozásokat.

Bővebben: www.tanodak.hu

T. N. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Meteorológia: figyelmeztető előrejelzés szerda éjfélig  

Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. Folytatódik a borult, csapadékos idő. Nyugaton havazás várható, másutt szerdán havas eső, eső is eshet, és ezzel egyidejűleg átmenetileg gyengül a csapadék intenzitása is.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.