Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 17. péntek, Hortenzia, Gergő

Kerület napja a Lágymányosi Óvodában

Újbuda   |   2016, november 14 - 09:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rendhagyó foglalkozásokat tartottak Lágymányosi Óvoda mindhárom intézményében a Kerület Napján november 11-én.

Nyár óta készültek a Kerület Napja ünnepségre a Lágymányosi Óvoda valamennyi tagintézményében. A Nyitnikék és Fürkész Óvodában sportnapot hirdettek erre az alkalomra, sőt a Nyitnikék ovi tornatermében a KRESZ alapjait is megismerhették a gyerekek. – A mostani nevelési év fő célja a mozgásos gyakorlatok fejlesztése, a kerület napi sportversenyek elismerése pedig nemcsak az első helyezetteknek jár, hanem minden gyerek aranyéremmel térhet haza - Karkus Mihányné óvodavezető.

A Csicsergő oviban a környezettudatosság jegyében ünnepelték a Kerület Napját. Az intézményben különleges kiállítás nyílt a gyerekek újrahasznosított alapanyagokból készült munkáiból, melyeket részben otthon készítettek, de volt lehetőség alkotni az óvodai csoportokban is. A díjátadón mindegy gyermek ajándékot kapott, a legjobban sikerült képeket pedig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tagintézményében is kiállítják. Karkus Mihányné végül arra biztatott mindenkit, hogy járja körbe a Feneketlen-tavat, sétáljon a Bikás parkban, vagy mássza meg a Gellért-hegyet, ismerje meg a sokszínű kerület szépségit.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda a legnépszerűbb budai kerület  

A Duna House Barométerből hónapról-hónapra kiderül, mely budapesti kerületek iránt legnagyobb az érdeklődés, most viszont összegezve adták közre, hogy az elmúlt közel 5 év alatt hogyan változott az egyes kerületek sorrendje, kiegészítve a legnépszerűbb elővárosi településekkel - írja a portfolio.hu.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.