Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 19. hétfő, Zsuzsanna

Kiállítás a Bartók 1 Galériában egy 1956-os pályázat képeiből

Újbuda   |   2017, március 2 - 15:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Meghívásos képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdetett 14-19 év közötti fiatalok számára a Clavis Irodalmi Ügynökség. A díjazott alkotásokból a Bartók 1 Galériában nyílt kiállítás március 8-ig látható.

A versenyt művészeti iskolák diákjainak hirdették meg az ’56-os forradalomban vagy ahhoz kapcsolódva született korabeli falfirkák, valamint egyéb korabeli fényképeken található feliratok, "graffitik" által inspirált művek létrehozására. Ehhez kapcsolódott egy nyílt vers- és prózaíró pályázat is, amelyre műfaji megkötés nélkül várták a legfeljebb 56 szóból álló szövegeket. A pályaműveknek valamilyen módon kapcsolódniuk kellett az 1956-os forradalomhoz, annak szereplőihez, eseményeihez, vagy hatásaihoz. Szepesi Dóra a Clavis Irodalmi Ügynökség munkatársa kiemelte: a kiírásra csaknem 300 szöveg érkezett.
A képzőművészeti pályázat nyertes munkáiból szerdán nyílt kiállítás a Bartók 1 Galériában.
A legjobb képekből és a legkiemelkedőbb irodalmi alkotásokból egy antológia is született, amely a kiállítótérben szintén elérhető.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.