Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. hétfő, Konstantin

Kis képek kiállítása Újbudán

Újbuda   |   2017, január 30 - 10:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudai képzőművészek munkáiból nyílt gyűjteményes tárlat az Újbuda Galériában. A Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett kiállításra valamennyi alkotó mini műveket készített.

Újbudai Kisképek címmel nyílt tárlat az Újbuda Galériában január 26-án. A kiállítást összeállító Zöld Anikó festőművész elmondta, a legutóbbi festészet-napi kiállításokon figyelt fel a „miniképekre”, majd javasolta azokat az Újbuda Galériába. Végül az önkormányzat Zsombolyai utcai épületének kiállítóterébe 19 kerületi kötődésű művész képe került. A kiállítók között van például Ágnes von Uray, Bráda Tibor, Varga-Amár László és Serényi H. Zsigmond is.

A megnyitón köszöntőt mondott Horváthné Fejes Ágnes, a Budai Klub Galéria vezetője, a zenéről a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei gondoskodtak.

A kiállítás február 26-ig látogatható hivatali időben.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.