Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. kedd, László

Közel 2,5 millió forintos támogatást a Segély Helyett Esély Alapítványnak

Újbuda   |   2016, október 6 - 13:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Civil szervezetek támogatásával és színes családi programokkal ünnepelte országszerte a Szolidaritás Napját az Auchan október 5-én. Az áruházlánc albertfalvai áruháza ezen a napon adta át 8 ezer eurós adományát a Segély Helyett Esély Alapítványnak. Az áruházlánc alapítványa idén összesen 170 000 eurót, vagyis több mint 50 millió forintot osztott szét civil szervezet között.

Az Auchan áruházlánc alapítványa, az Auchan az Ifjúságért Alapítvány minden évben pályázatot hirdet civil szervezetek számára, hogy kiemelten fontos társadalmi projekteket támogasson. Az „Együtt az Ifjúságért” pályázat nyertes helyi projektje idén a Segély Helyett Esély Alapítvány „A társadalmi integráció elősegítése mentális problémákkal élők körében” című kezdeményezése lett. Ennek célja, hogy a lelki egészség szempontjából rizikócsoportba sorolható fiatalok mentális zavarainak kezelésében komplex terápiás segítséget tudjanak nyújtani, különféle szocializációs, viselkedés terápiás, pszichoterápiás és készségfejlesztő módszerekkel. A civil szervezet 8 000 eurós (azaz 2,5 millió forintos) támogatást nyert el.

Az Auchan az Ifjúságért 2016-ban összesen 170 000 eurót, vagyis több mint 50 millió forintot ajánlott fel a magyarországi nyertes projekteknek. Az alapítvány szakmai zsűrije minden évben olyan szervezeteket karol fel, amelyek a helyi közösségek számára kiemelten fontos társadalmi projekteket valósítanak meg.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Henryk Slawik és idősebb Antall József emlékműve a Goldmann György téren  

Henryk Slawiknak és idősebb Antall Józsefnek emléket állító szobrot avattak a Goldmann György téren. A szobor ünnepélyes avatásán többek között Kövér László, az országgyűlés elnöke, Marek Kuchcinski, a lengyel szejm elnöke, valamint Tarlós István főpolgármester és Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere is részt vett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.