Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. szerda, Luca, Otília

Kozma Orsi adott jótékonysági koncertet Újbudán

Újbuda   |   2016, december 20 - 17:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kerületben élő Horváth Boglárkát és családját támogatta jótékonysági koncertjével Kozma Orsi énekesnő. Az Újbuda Önkormányzata és a KözPont Kft. szervezésében a B32 Galéria és Kultúrtérben tartott karácsonyi koncert teljes jegybevételét a család kapja.

A 15 éves súlyosan mozgáskorlátozott, ritka genetikai betegséggel született Horváth Boglárkának és családjának megsegítésére tartottak - a tavalyihoz hasonló - jótékonysági koncerttel egybekötött eseményt a Gárdonyi téren december 19-én. Boglárka másfél évvel ezelőtt egy iskolai rosszullét után került hosszabb időre oxigénhiányos állapotba, majd vált mozgásképtelenné, veszette el látását, miközben beszédközpontja is súlyosan sérült. A család a tervek szerint a felajánlott segítséget lakásuk akadálymentesítésére, illetve egy kézmozgató gépre fordítja.

A koncerten Kozma Orsi dzsessz- és popénekesnőt mélyen megérintik az ilyen jellegű felkérések, amelyeket – állítása szerint - el is vállal. Szomorúnak tartja, hogy csak karácsonykor pezseg fel az adakozás, ugyanakkor örömteli az érzés számára, ha segíthet.

Horváth Ernő, Bogi édesapja, hálával fogadta az előadóművész és a közönség felajánlását, hogy a jegyek bevételével kislánya mindennapjait segítsék. Elmondta, hogy az elmúlt másfél év mind a család, mind a „kedves és okos” kislánynak nehéz volt. - Néha fogytán van az erő, de azok az alkalmak, amikor érezhetővé válik az emberek szeretetet és segítőkészsége, segítenek túllendülni az rosszabb periódusokon - tette hozzá.

Újbuda Önkormányzata és a KözPont Kft. tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezte meg első karácsonyi jótékonysági estjét, melynek bevételével akkor egy autista kislány speciális iskolai ellátását támogatták.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Először volt karácsonyi vásár Albertfalván  

Adventi vásárt tartottak december második hétvégéjén az Albertfalvi Közösségi Házban (AKH) Farkas Krisztina önkormányzati képviselő segítségével. Az első alkalommal megrendezett programon neves művészek is felléptek, az árusok pedig minőségi termékeket kínáltak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.