Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 25. hétfő, Eufrozina, Kende

Kozma Orsi adott jótékonysági koncertet Újbudán

Újbuda   |   2016, december 20 - 17:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kerületben élő Horváth Boglárkát és családját támogatta jótékonysági koncertjével Kozma Orsi énekesnő. Az Újbuda Önkormányzata és a KözPont Kft. szervezésében a B32 Galéria és Kultúrtérben tartott karácsonyi koncert teljes jegybevételét a család kapja.

A 15 éves súlyosan mozgáskorlátozott, ritka genetikai betegséggel született Horváth Boglárkának és családjának megsegítésére tartottak - a tavalyihoz hasonló - jótékonysági koncerttel egybekötött eseményt a Gárdonyi téren december 19-én. Boglárka másfél évvel ezelőtt egy iskolai rosszullét után került hosszabb időre oxigénhiányos állapotba, majd vált mozgásképtelenné, veszette el látását, miközben beszédközpontja is súlyosan sérült. A család a tervek szerint a felajánlott segítséget lakásuk akadálymentesítésére, illetve egy kézmozgató gépre fordítja.

A koncerten Kozma Orsi dzsessz- és popénekesnőt mélyen megérintik az ilyen jellegű felkérések, amelyeket – állítása szerint - el is vállal. Szomorúnak tartja, hogy csak karácsonykor pezseg fel az adakozás, ugyanakkor örömteli az érzés számára, ha segíthet.

Horváth Ernő, Bogi édesapja, hálával fogadta az előadóművész és a közönség felajánlását, hogy a jegyek bevételével kislánya mindennapjait segítsék. Elmondta, hogy az elmúlt másfél év mind a család, mind a „kedves és okos” kislánynak nehéz volt. - Néha fogytán van az erő, de azok az alkalmak, amikor érezhetővé válik az emberek szeretetet és segítőkészsége, segítenek túllendülni az rosszabb periódusokon - tette hozzá.

Újbuda Önkormányzata és a KözPont Kft. tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezte meg első karácsonyi jótékonysági estjét, melynek bevételével akkor egy autista kislány speciális iskolai ellátását támogatták.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Gyermek-egészségügyi központtal bővül Újbuda

1,9 milliárd forintból valósul meg az új gyermek-egészségügyi központ Újbudán. Erről tartottak sajtótájékoztatót a Fehérvári úti rendelőben szeptember 25-én. Az új centrum az Egészséges Budapest Program keretén belül valósul meg.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.