Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. szerda, Luca, Otília

Mesék világa a B32-ben

Újbuda   |   2016, december 8 - 13:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy jó mesekönyvnél nem elég a kiváló történet, igen fontos a kiadvány külső, belső megjelenése. Hol nem volt... címmel nyílt könyvillusztráció kiállítás a B32 Galéria és Kultúrtérben december 7-én.

Bár a képes illusztráció inkább gyermekkönyvekre jellemző, manapság egyre gyakrabban fordul elő egy-egy kép a felnőtteknek szóló regényekben is. A grafikai munkának minden esetben együtt kell élniük a szöveggel, a kép és a belső tartalom ugyanis egymást kiegészítve alkotnak egységet, segítik a továbbgondolás lehetőségét az olvasóban, legyen szó felnőtteknek vagy gyerekeknek szóló műről. - A B32 Galéria és Kultúrtérben az ország legjobb könyv-illusztrátorainak képeiből nyílt kiállítás Hol nem volt címen, amelyből nyilvánvalóvá vált, micsoda potenciál rejlik a hazai képi grafikai tehetségekben – mondta Szekeres Nikoletta, kritikus, szerkesztő a tárlat megnyitóján.

A megnyitó meglepetésvendége Borbáth Péter, Sündörről és Niruról szóló mesekönyv sorozatából olvasott fel részleteket. A kiállítás 2017. január 13-ig látogatható. A tárlatot a Nemzeti Kulturális Alap és Újbuda Önkormányzata támogatta.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Először volt karácsonyi vásár Albertfalván  

Adventi vásárt tartottak december második hétvégéjén az Albertfalvi Közösségi Házban (AKH) Farkas Krisztina önkormányzati képviselő segítségével. Az első alkalommal megrendezett programon neves művészek is felléptek, az árusok pedig minőségi termékeket kínáltak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.