Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. kedd, György

Mesék világa a B32-ben

Újbuda   |   2016, december 8 - 13:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy jó mesekönyvnél nem elég a kiváló történet, igen fontos a kiadvány külső, belső megjelenése. Hol nem volt... címmel nyílt könyvillusztráció kiállítás a B32 Galéria és Kultúrtérben december 7-én.

Bár a képes illusztráció inkább gyermekkönyvekre jellemző, manapság egyre gyakrabban fordul elő egy-egy kép a felnőtteknek szóló regényekben is. A grafikai munkának minden esetben együtt kell élniük a szöveggel, a kép és a belső tartalom ugyanis egymást kiegészítve alkotnak egységet, segítik a továbbgondolás lehetőségét az olvasóban, legyen szó felnőtteknek vagy gyerekeknek szóló műről. - A B32 Galéria és Kultúrtérben az ország legjobb könyv-illusztrátorainak képeiből nyílt kiállítás Hol nem volt címen, amelyből nyilvánvalóvá vált, micsoda potenciál rejlik a hazai képi grafikai tehetségekben – mondta Szekeres Nikoletta, kritikus, szerkesztő a tárlat megnyitóján.

A megnyitó meglepetésvendége Borbáth Péter, Sündörről és Niruról szóló mesekönyv sorozatából olvasott fel részleteket. A kiállítás 2017. január 13-ig látogatható. A tárlatot a Nemzeti Kulturális Alap és Újbuda Önkormányzata támogatta.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Virágba borul Újbuda  

Két év kihagyás után ismét vásárt rendeztek a Budai Arborétumban, a Villányi úton április 20–22. között széles kínálat fogadta a virágok rajongóit. Május első hétvégéjén hagyományos muskátlivásár is várja az újbudaikat kerület szerte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.