Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 21. kedd, Eleonóra

Mikulás járt a kerületi óvodákban

Újbuda   |   2016, december 6 - 12:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csokoládét és friss gyümölcsöt hozott a Mikulás az újbudai óvodásoknak december 6-án reggel.

Egyetlen óvodás sem maradhatott ki az ünneplésből, mindenki kapott valami finomságot a Mikulástól. Ki csokoládét, ki gyümölcsöt, attól függően, hogy van-e valamilyen ételallergiája. - Első alkalommal fordult elő, hogy nem egységes meglepetést kaptak a gyerekek, az önkormányzat azonban a jövőben ezt a gyakorlatot kívánja folytatni - mondta a Palánták óvodai Mikulás-ünnepségen Nagyné Antal Anikó, önkormányzati képviselő.

A mikuláscsomagokat, csokoládét és gyümölcsöt a Bükköny utcai és a Palánták óvodában is Hoffmann Tamás polgármester osztotta ki a gyerekek között, akik ezt kedves szóval, kis műsorral köszönték meg. A polgármester hangsúlyozta, a karácsonyi ünnepek közeledtével minden intézménybe, óvodákba, idősek otthonába eljut az önkormányzat üzenete, miszerint: Békés, boldog ünnepeket minden újbudainak!

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ballonokba épített csúcstechnológiás laboratóriumok titkai  

Egy NASA-projektben végzett kutatásaiért vehetett át elismerést a közelmúltban Hegyi Dezső, a BME Építészmérnöki Kar Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszékének docense. Szerinte a NASA jó hasznát veszi az építészetben megszerzett tudásának a magaslégköri ballonos fejlesztéseknél.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.