Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 24. szombat, Mátyás

Nagy sikerrel zárult az őszi burgonyavásár

Újbuda   |   2017, november 3 - 12:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Évek óta hagyomány a kerületben, hogy ősszel kedvezményes burgonyavásárt szervez Újbuda. Az alföldi terméshez idén is nagyon olcsón lehetett hozzájutni, háromszáz forintért tíz kilogramm burgonyát adtak. Az idei vásáron 10 ezer zsák krumpli talált gazdára.

A burgonyavásáron a kerületi vezetők és politikusok is részt vettek, Simicskó István országgyűlési képviselő a Bikás parkban és Gazdagréten segített az osztásban. A honvédelmi miniszter úgy nyilatkozott, a közösségépítés egyik nagyon jó példája az ilyen típusú akció. „Évente több alkalommal is igyekszünk kedvezményes vásárokat szervezni, ilyenkor ősszel a burgonyának van a szezonja, de muskátli- és fenyőfavásárt is szervezünk az év folyamán” – fogalmazott a politikus, aki szerint ezek az akciók azért jók, mert az önkormányzat nagy tételben sokkal olcsóbban jut hozzá a minőségi magyar áruhoz, így a fogyasztók is sokkal kedvezményesebben vásárolhatják meg azokat.

A burgonyaosztásban a helyi képviselők és Hoffmann Tamás polgármester is részt vettek. Németh Zsolt országgyűlési képviselő szintén segített a krumplik cipelésében.Az akció sikere kapcsán úgy fogalmazott, igyekszik elérni, hogy hasonló kezdeményezések valósuljanak meg Budafok – Tétényben is. A nap folyamán összesen száz tonna krumplit osztottak szét a kerület hat pontján.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Felfüggeszti a kikapcsolásokat átmenetileg az E.ON  

Az jövő hétre várható hideg időjárásra készülve felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat érintett lakossági ügyfeleinél február 26. és március 4. között az E.ON csoport.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.