Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. szombat, Konrád

Sajtótájékoztatót tartott Simicskó István

Újbuda   |   2016, november 25 - 16:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kvóta elleni küzdelemben Magyarország polgárai csak a kormányra és a Fidesz-KDNP-re számíthatnak címmel tartott sajtótájékoztatót Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője az önkormányzat épületében november 24-én.

A honvédelmi miniszter összefoglalta az elmúlt másfél év legfontosabb történéseit, ami miatt a kormány az alaptörvény módosítását kezdeményezte. Simicskó István szerint olyan kihívással szembesült az Európai Unió, amellyel korábban soha; egy új típusú népvándorlással, amelynek következményeként növekedett az Európai Unión belüli terrorfenyegetés és ez számtalan támadást, több száz áldozatot eredményezett. A kormányzat álláspontja szerint erre nem lehet megoldás az Európai Unió által szabályozott kötelező betelepítési kvóta, ezért is kezdeményezték a népszavazást, ahol 3,3 millió ember egységesen támogatta a kormány álláspontját a kényszerbetelepítés ellen. Újbuda országgyűlési képviselője szerint ez a népszavazás nem pusztán a választók akaratát fejezte ki, hanem a többi párt állásfoglalását is a kialakult helyzettel kapcsolatban. A miniszter így fogalmazott: "sajnálatos, hogy az ellenzék nem támogatja a törekvéseinket és nem bánnák, ha életbe lépne a kötelező betelepítési kvóta hazánkban". A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az alaptörvény módosítás összekötése a letelepedési kötvénnyel teljesen indokolatlan. "Ez az államháztartás finanszírozásának egyik gazdaságpolitikai eszköze. Mivel Magyarországot felminősítették és a gazdasági helyzet javul, a kötvények felülvizsgálata már azt megelőzően megkezdődött, mint ahogy a Jobbik a témát előhozta volna. A megfelelő időben döntés születik majd arról, hogy továbbra is szükséges-e megtartani ezt az eszközt. Az alaptörvény módosítása nem játék és nem vicc. Ez nemzeti sorskérdés és nem lehet árukapcsolást alkalmazni egy ilyen kérdésben" - fogalmazott Simicskó István. A sajtótájékoztató végén a miniszter biztosította a jelenlévőket arról, hogy a kormány és a kormánypártok a továbbiakban is mindent el fognak követni azért, hogy érvényesítsék a magyar emberek akaratát és megvédjék az országot a migránsok betelepítésétől.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.