Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. szombat, Orsolya

Sikeres volt a Gárdonyi piknik

Újbuda   |   2017, június 19 - 12:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jó hangulatban, Petruska András koncertjével ért véget a Gárdonyi Piknik, a B32 Galéria és Kultúrtér szabadtéri rendezvénye.

A Gárdonyi Piknik a B32 Galéria és Kultúrtér nyárindító programja, mellyel a tavaszi művészeti szezont lezárták. Németh Péter szervező elmondta, olyan pozitív visszajelzéseket kaptak, hogy már fontolgatják a folytatást. Jövő tavasszal már biztosan lesz piknik, annyi változtatással, hogy az eddigi napi kettő helyett három koncertet adnának.

Ahogy a piknik első napján, a záró napon is volt eszem-iszom, lehetett válogatni kézműves termékek között, és bárki elkészíthette saját art hekkjét is. A művészi fahalak ötlete a Balaton mellől származik, a grafikusként az A38-on is dolgozó Tóth Andrej egy árnyas vízparton találta ki a végül 2014-ben megvalósított koncepciót. A Duna-kanyarból származó diófából faragott halakon túl Molnár Veronika Sára színes rajzaiból, nyomataiból is lehetett válogatni. A grafikus műveit Tilimpa Limpa néven írja alá.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Rendhagyó születésnapi köszöntés  

Rendhagyó módon, közös összejövetellel ünnepelték a kerület nyugállományú katonáit kerek évfordulós születésnapjuk alkalmából. Az önkormányzat dísztermében tartott eseményen az ünnepeltek néhány kedves szó kíséretében átvehették a szervezőktől a Simicskó István honvédelmi miniszter által aláírt okleveleket, valamint a külön erre az alkalomra készített ajándékcsomagokat.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.