Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 19. hétfő, József, Bánk

Tervezett távhővezeték-felújítási munkálatok a XI. kerületben

Újbuda   |   2017, június 23 - 10:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

A XI. kerületben a távhőszolgáltatás színvonalának javítása és az üzembiztonság fokozása érdekében a nyár folyamán – a fűtési szezon után – több, előre tervezett távhővezeték-felújítási munkálatot végeznek el a FŐTÁV Zrt. megbízásából.

A munkálatok minden esetben útlezárásokkal, útburkolat-felbontásokkal járnak, amelyek egyaránt nehezítik a gépjármű- és a gyalogosforgalmat. A lakóházak bekötővezetékeinek cseréje miatt egyes épületekben átmenetileg szünetelhet a melegvíz-szolgáltatás is. A szolgáltatás szüneteltetése nem haladja meg a 24 órát, de minimum 8 óra hosszan tart.
Természetesen a fenti munkálatokról – 15 nappal a megkezdésük előtt – minden esetben tájékoztatót küld ki a FŐTÁV Zrt. az érintett épület/épületek közös képviselete részére.
A FŐTÁV Zrt. ezúton kéri és köszöni a lakosság türelmét és megértését.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudán az időskor nem hátrány, hanem lehetőség  

A XI. kerületben élők közel negyede, mintegy negyvenkétezer ember hatvan év fölötti, ezért itt mindig kiemelt helyen szerepelt az időskorúak tisztelete, életminőségük támogatása. Az Újbuda 60+ Program, a kerület idősbarát politikájának sorvezetője olyan komplex rendszerré nőtte ki magát, amely évente átlagosan húszezer újbudait ér el programjaival és segítő szolgáltatásaival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.