Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 17. kedd, Hedvig

Új versenyzongorát kapott a Szent II. János Pál Iskolaközpont

Újbuda   |   2017, január 23 - 12:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

„Betöretlen paripa hangjai visszhangzanak mostantól a Szent II. János Pál Iskolaközpont dísztermében” – mondta Hegedűs Endre Liszt Ferenc-díjas zongoraművész az intézmény új koncertzongorájáról. A hangszert a művész és felesége avatta fel az átadóval egybekötött koncerten.

Vadiúj YAMAHA versenyzongorát kapott a Szent II. János Pál Iskolaközpont az intézménybe járó tanulók családjainak Márton napi adománya, az önkormányzat segítsége és az Anima Una Alapítvány támogatásának köszönhetően. A Magyar Kultúra Napjára időzített koncerten a közönséget a Liszt Ferenc-díjas Hegedűs Endre és felesége, Katalin kápráztatta el virtuóz zongorajátékával. Hegedűs Endre érdeklődésünkre egy betöretlen paripához hasonlította a zongorát, amelyet ugyan már felhangoltak, de a frissessége és, hogy még senki nem játszott rajta, már egy-egy billentyű leütésekor is hallatszik. „A zongorán játszani kell, nem szabad elzárni a világ elől. A zongora ugyanis egy különálló univerzum, amely 88 billentyűjével, azok játékával a lehetőségek végtelen tárházát sem tudja kimeríteni” – tette hozzá a művész.

Az átadón Tihanyi Katalin igazgató megköszönte az ajándékot, amely sok felől érkezett az adományoknak köszönhető.Kilátásba helyezett egy február eleji koncertet, továbbá számos későbbi előadást, és a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola növendékeinek vizsgakoncertjét is.

Az eseményen Gyorgyevics Miklós, egyházügyi tanácsnok is részt vett. Szerinte a zenei nevelés fontos szerepet játszik a gyerekek személyiségének alakulásában, ezért is „örvendetes, hogy az új hangszer ezentúl az iskolaközpont dísztermének éke lesz".

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megkoszorúzták Csontváry emléktábláját  

Koszorúzással vette kezdetét a Magyar Festészet Napja programsorozat a Gárdonyi téren október 13-án. Csontváry Kosztka Tivadar festőművészre emlékezett egykori lakóházán lévő emléktábla előtt Újbuda vezetése és a Magyar Festészet Napja Alapítvány képviselői.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.