Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. szombat, Konrád

Újbudai óvoda a Földet Földért Programban

Újbuda   |   2017, március 27 - 13:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy kerületi óvoda is részt vett az Ecoferet Kft. és a Felelős Gasztrohős Alapítvány közösen indított, Földet a Földért Ovisokkal Programjában. A gyerekek nemcsak környezettudatossággal kapcsolatos ismereteiket bővítették, hanem gyakorlati tapasztalatokat is szereztek.

Az óvodás korosztály fogékonyságát szeretné kihasználni az a program, amelyet a Bioferet márkanéven futó Ecoferet Kft. és a Felelős Gasztrohős Alapítvány közösen indított, Földet a Földért Ovisokkal Program néven. A Program célja, hogy az ovisok játékos formában találkozzanak olyan fontos fenntarthatósági témakörökkel, mint a tudatos vásárlás, étkezés, a hulladékszelektálás- és csökkentés és a komposztálás.

A program első állomásaként egy – a környezeti nevelést szintén kiemelten fontosnak tartó – újbudai óvodába látogatott el a csapat. Az intézményben magaságyások készültek, ezekbe az ovisok nevelőik segítségével hoznak létre kiskertet. A Bioferet jóvoltából a magaságyások megteltek jó minőségű, zöldség- és gyümölcshulladékból készült komposztot tartalmazó virágfölddel.

Az ovisok élvezték a játékos foglalkozást, környezettudatossággal kapcsolatos ismereteik bővültek, továbbá gyakorlati tapasztalatot szereztek a komposztálásról is. A Földet a Földért Ovisokkal csapata és az óvódások a játékos foglalkozás után együtt rendezgették el a tápanyagban gazdag földet a magaságyásokban. A foglalkozást követő napokban elkezdték a kiskert kialakítását, az egyik magaságyásba például babot ültettek.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.