Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 19. hétfő, Zsuzsanna

Világraszóló virágok Albertfalván

Újbuda   |   2017, március 9 - 10:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy amerikában élő, magyar származású képzőművész, Monika Stattner grafikáiból nyílt kiállítás március 8-án a Gyékényes utcai Közösségi Házban. A tárlat anyagát úgy válogatták össze a szervezők, hogy a Kályha Galéira egy faltól-falig tartó tavaszi virágcsokorrá változzon.

Monika Stattner kedvenc kifejező eszköze a grafit, de olajfestékkel, pasztellel, akrillfestékkel is szívesen dolgozik. A Yosemite Nemzeti Parkhoz közeli, kaliforniai otthonában szívesen dolgozik instruktorként helyi művészcsoportoknak, ezen kívül élethű állatportréiról is ismert a művész. Természetközeli témáihoz az első inspirációkat Budapesten szerezte, idehaza azonban eddig nem volt látható alkotása. A nőnapon nyílt kiállítása április 10-ig látható az Albertfalvi Közösségi Házban.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.