Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 23. szombat, Zelma, Rajmund

Ez történt 2020-ban Újbudán

Az idei évet alapvetően a koronavírus-járvány és az ehhez kapcsolódó intézkedések határozták meg. A maszkviselés és a távolságtartás megváltoztatta szokásainkat, a home office-ra, digitális oktatásra való átállás, a kényszerű bezárkózás miatt új szokásokat alakítottak ki a családok. Újbuda önkormányzatának idei éve elsősorban a járvány elleni védekezésről, a rászorulók támogatásáról szólt.

Új lakóövezet épülhet a Duna-parton

Újbudán már Őrmezőn a Mikes Kelemen és az Őrmezei út közötti hatalmas, közel 1,6 hektáros, ősfás telken épül meg a Metrodom Őrmező lakópark, most pedig László Imre polgármester aláírta a Metrodom újabb szerződését, amelnyek köszönhetően a Budafoki út Duna parthoz közeli részén, az épülő új híd közelében létesülhet egy színvonalas, zöld koncepcióra épülő lakóövezet Újbudán. Jelenleg romos gyárépületek vannak ezen a telken.

A kultúra mindenkié!

A Magyar Kultúra Napján Juhász Anna, Újbuda kulturális nagykövetének szavaival emlékezünk az irodalom, művészetek fontosságára:

Magazinokat, könyveket kaptak az idősotthon lakói

A Ringier Axel Springer lapkiadó 52 000 kiadványt adományozott a Fővárosi Önkormányzat által üzemeltetett idősotthonok közel 4000 lakójának. Az Újbudán található Kamaraerdei Úti Idősek Otthonába január 20-án érkeztek a magazinok, folyóiratok, és könyvek azzal a céllal, hogy a pandémia miatt látogatóktól elzárt idősek könnyebben tudják elviselni ezt a nehéz időszakot.

Újabb illegális hulladék a Hamzsabégi úton

Ismét illegális hulladékkal telt meg a Hamzsabégi úton lévő szelektív hulladéksziget környezete. Az Újbuda Prizma munkatársai elszállították azt és a térfigyelő kamerának köszönhetően a közterület-felügyelet feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, ahogy tette ezt eddig már 11 alkalommal.

Átadták a Pro Cultura Újbuda díjakat

Január 20-án László Imre polgármester, Barabás Richárd alpolgármesterrel közösen adta át a Pro Cultura Újbuda díjakat Horváth Károly színművésznek, galériavezetőnek, valamint Farkas Zsolt kulturális szervezőnek, az Albertfalvi Közösségi Ház vezetőjének.

Sajtóközlemény

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

Sokan kerülhetnek krízishelyzetbe a fagy miatt

Az időjárás-előrejelzések szerint az elkövetkező napokban kemény hajnali fagyokra, hideg, viharos szélre kell számítani. A téli éjszakák krízishelyzetbe sodorhatják a fedél nélkül vagy fűtés nélküli lakásban élő embereket.