Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 29. csütörtök, Nárcisz

Elkezdődött az őszi nagytakarítás

A XI. kerület Újbuda Önkormányzata az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével őszi  nagytakarítási akciót szervez október 26. és december 4. között.

Milyen az újbudai menzakoszt?

Felmérést végzünk a közétkeztetés minőségéről annak érdekében, hogy a szolgáltatást az igényeknek és a szükségleteknek megfelelően javítsuk.

Bocskai úti kormányablak nyitvatartása

1113 Budapest Bocskai út 39-41.

Lánglovagok Újbudán

Újbuda központjában, a Tas vezér utcában gyakran szólalnak meg a szirénák. Innen indulnak a káresetekhez, balesetekhez a XI. kerületi tűzoltók, katasztrófavédelmisek. A nyolcvanéves laktanya eredetileg tiszti képzés céljára épült, amikor a kerületi parancsnokságot megalapították. Azóta az aktív tűzoltók is használják, és oktatási célokat is szolgál: a Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság és a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség mellett itt működik a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ.

30 éves az önkormányzatiság

1990 őszén tartották az első szabad, demokratikus önkormányzati választásokat a XI. kerületben is. Az önkormányzatiság 30. évfordulóján kétrészes összeállításunkkal azoknak a politikusoknak, szakembereknek, kerületi polgároknak szeretnénk pártállástól függetlenül köszönetet mondani, akik polgármesterként, alpolgármesterként és képviselőként dolgoztak kerületünkért, Újbudáért.

Online fogadóóra dr. László Imrével

Időpont: 
2020november0409:00
»
2020november0410:00

Az online fogadóórák sorát ismét László Imre polgármester folytatja. Beszámol az elmúlt egy hónap eseményeiről, döntéseiről, illetve válaszol az Önök kérdéseire. Ezeket már most feltehetik itt az oldalon Messenger üzenetben vagy az élőben közvetített fogadóóra alatt kommentben.

Nincs fontosabb, mint az élhető város

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a fővárosi koalíció pártjai az elmúlt egy évben megmutatták, hogy képesek hatékonyan együtt dolgozni. A kormány látványos politikai ügyekben próbálja bebizonyítani, hogy az ellenzék nem tudja megoldani a problémákat, ezért Budapestet is elvonásokkal sújtja, miközben szakmai ügyekben lehetséges az együttműködés. A járvány és a vele járó válság nagyon súlyos pénzügyi gondokat okoz a városnak, és a kormány intézkedéseivel továbbrontja a helyzetet. De a főpolgármester bízik benne, hogy ez változik majd. A Lánchíd felújítására például lesz pénz – mondta lapunknak Karácsony Gergely.

Elbúcsúztak Tauber Zoltántól

Örök nyugalomra helyezték Tauber Zoltánt, Magyarország első paralimpiai bajnokát, kerületünk lakóját. A temetésen családja, barátai és tisztelői mellett részt vett Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, az önkormányzat nevében László Imre polgármester és Bakai-Nagy Zita alpolgármester búcsúztatta a parasport hazai úttörőjét.

Online formában emlékezünk meg '56-ról

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

Kiváló sportolók, kiváló tanulók

Október 21-én a Gabányi László Sportcsarnokban adta át 20 fiatalnak a Papp László sportolói ösztöndíjakat László Imre polgármester, Bakai-Nagy Zita alpolgármester, Bedő Dávid képviselő, sport- és szabadidő tanácsnok, valamint ifj. Papp László, az ökölvívó sportlegenda fia.

Kultúra :

Online fogadóóra Bakai-Nagy Zitával

Időpont: 
2020október2816:00
»
2020október2817:00

A soron következő online fogadóórát Bakai-Nagy Zita alpolgármester tartja. Már most feltehetik kérdéseiket Messenger üzenetben, illetve a fogadóóra élő közvetítése idején kommentben.

Októberben a mellrák ellen

Október a mellrák elleni védekezés hónapja. Nagyon fontos, hogy mindenki a saját eszközeivel felhívja a hölgyek figyelmét arra, hogy az időben megtalált betegség sokkal nagyobb eséllyel gyógyítható. Különös jelentőségű ennél a kórnál a rendszeres önvizsgálat és szűrés. 45 évtől panaszmentes esetben két évente jelentkezzünk mammográfiás szűrővizsgálatra.

Kerületi támogatás az újbudai szakkollégiumoknak

Újbuda 10 millió forinttal támogatja a kerületi szakkollégiumokat, mert fontos számunkra az a felhalmozott tudás és érték, amit az egyetemek, szakkollégiumok, szakmai műhelyek képviselnek. Az önszerveződő, komoly szakmai munkát végző szakkollégiumok kiemelkedő és egyedülálló hagyományt jelentenek a magyar felsőoktatási közegben, és Újbuda büszke rá, hogy a kerületben több mint húsz ilyen intézmény működik.