Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 12. szombat, Villő

Nagyon zölden

Újbuda   |   2011, május 13 - 20:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy könyv, ami nagyon zöld, egy könyv, ami megmutatja, hogyan lehet környezettudatosan élni. Megjelent Gévai Csilla legújabb alkotása, nemcsak gyerekeknek.

"Védd a klímát, ne siránkozz!" címmel nyitották meg Gévai Csilla legújabb kiállítását május 6-án, délután 5 órakor, a Tranzit Art Caféban. A Nagyon Zöld Könyv illusztrációból készült képek önmagukért beszélnek. A könyv és ezzel együtt a képek célja az, hogy próbáljuk meg úgy élni a mindennapjainkat, hogy óvjuk, védjük környezetünket, ne szemeteljünk, takarékoskodjunk, spóroljunk a vízzel, kertészkedjünk, ültessünk fákat, sétáljunk nagyokat és szeressük a természetet. A kiállítás május 30-ig tekinthető meg, érdemes megtekinteni.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.