Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 23. szombat, Emőke

Újbuda

Régi emlékek felülírása  

Felülírás címmel láthatók Csontó Lajos legújabb alkotásai a B32 Galéria és Kultúrtérben. A képzőművész régi, elveszettnek gondolt fényképeiből emelt ki néhányat és adott nekik új értelmet.

Az Indonéz szigetvilág a B32-ben  

Távoli tengerek közt címmel nyílt meg Krulik Ábel fotóművész kiállítása a B32 Galéria és Kultúrtérben március 21-én.

Spiró és Shakespeare az Allee-ban  

A japán haikutól a kortárs előadásig, Shakespeare ihlette szerelmi táncbemutatótól Bob Dylanig ível az Allee Tavaszi Irodalmi Divathetek programja, amely a költészet napját is magába foglalja.

Tari Annamária a Családbarát Szülő Klubban  

Generációk együtt a munkaerőpiacon – generációk és a világháló címmel tartott előadást a Családbarát Szülő Klubban Tari Annamária, klinikai szakpszichológus március 19-én.

Gyermek ortopédiai szűrővizsgálatok

A 11. kerületi óvodákban 2019. március 22. – 2019. június 7. között péntekenként, dr. Kovács Jolán ortopéd szakorvos gyermek ortopédiai szűrővizsgálatokat végez.

Rendőrségi állománygyűlés Újbudán  

Évértékelő állománygyűlésen számolt be Újbuda rendőrkapitánya, Jáger István a 2018-as év eredményeiről és a jövő feladatairól. A jelenlévőket Simicskó István országgyűlési képviselő köszöntötte.

Óvodai Beiratkozás

Fontos információk:

Intézményünk ötnapos munkarendben működik, hétfőtől péntekig 6,00-18,00 óra között tart nyitva. Reggel 6,00-7,30 óráig és délután 17,00-18,00 óra között ügyelettel biztosítja a korán érkező és a későn távozó gyermekek ellátását. A gyermekekkel az intézmény teljes nyitva tartása alatt óvodapedagógus foglalkozik.

Térítésmentes logopédiai ellátásban és gyógytestnevelésben részesülnek az erre rászoruló gyermekek.

Óvodánk - igény szerint - az ingyenes hitoktatás lehetőségét biztosítja.

2019/2020-as nevelési évben várható szabad férőhelyek:

A Lágymányosi Óvodában azonos életkorú gyermekekből álló csoportok kialakítására törekszünk. A jelentkezők életkorától és létszámától függően vegyes életkorú csoportok kialakítása is lehetséges.

Lágymányosi Óvoda Székhely: várhatóan 35 férőhely

Újbudai Csicsergő Óvoda Telephely: várhatóan 43 férőhely

Újbudai Nyitnikék Óvoda Telephely: várhatóan 54 férőhely

Nyílt napok, ismerkedési lehetőségek:

Az érdeklődő szülők betekintést nyerhetnek óvodáink mindennapjaiba és megismerkedhetnek az óvodapedagógusokkal, a nevelő-oktató munkát segítőkkel az alábbi időpontokban:

Lágymányosi Óvoda székhely: 2019. április 10. (Nyuszi csoport)

Újbudai Csicsergő Óvoda Telephely: 2019. április 11. (Zöldike csoport)

Újbudai Nyitnikék Óvoda Telephely: 2019. április 5. és 9. (Lepke és Katica csoport)

Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket - gyermekükkel együtt - a fenti napokon és helyszíneken 8,30-11,00 óra között.

Óvodai beíratás időpontja, helyszíne:

2019. május 6. hétfő 8,00-18,00 óráig: Lágymányosi Óvoda Székhely

2019. május 7-8. kedd-szerda 8,00-18,00 óráig: Újbudai Nyitnikék Óvoda Telephely

2019. május 9. csütörtök 8,00-18,00 óráig: Újbudai Csicsergő Óvoda Telephely

2019. május 10. péntek 8,00-18,00 óráig: Lágymányosi Óvoda Székhely

A kijelölt napokon a Lágymányosi Óvoda körzetében lakó családok valamennyi helyszínen be tudnak iratkozni a székhelyre és a telephelyekre is, szívesen látjuk és fogadjuk Őket.

A felvétellel kapcsolatos döntésről az intézményvezető (a vonatkozó jogszabályok által meghatározott időpontig) a következő formában értesíti a szülőket: írásban (a határozat kikézbesítése postai úton történik), a felvett gyermekek névsorának az óvoda épületeinek ajtaján való kifüggesztésével,valamint az intézmény honlapján való közzététellel.

A felvételt nyert óvodások szülei részére szervezett szülői értekezletek időpontja, helyszíne:

Lágymányosi Óvoda Székhelyen: 2019. június 19. kedd 16,30 óra

Újbudai Csicsergő Óvoda Telephelyen: 2019. június 20. szerda 16,30 óra

Újbudai Nyitnikék Óvoda Telephelyen: 2019. június 21. csütörtök 16,30 óra

Időpont változás esetén időben tájékoztatjuk az érintett családokat.

További információ kérhető: az info@lagymanyosiovi.ujbuda.hu e-mail címen és az óvodák telefonszámain.

Ultragyors e-töltőt adott át a MOL  

Ultragyors e-töltőt adott át a Mol a Nagyszőlős utcában, az egy hónapig ingyenesen használható eszköz egy időben két elektromos autót tud 20-30 perc alatt feltölteni.

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire  

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 3-án, szerdán, reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot. A Speedmarathon egy 24 órás sebességmérés, amelyet egész Európában a Tispol (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) felhívására végeznek. Magyarországon ötödször lesz ilyen akció - mondta Oberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője.

Tempo 30-as övezet lesz az Infopark  

Március 23-tól az Infopark teljes területe Tempo 30-as forgalomcsillapított övezetbe kerül. Az érintett utcákban tilos lesz gyorsabban haladni a „Korlátozott sebességű övezet” jelzőtáblával megjelölt sebességnél.

Oldalak

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Régi emlékek felülírása  

Felülírás címmel láthatók Csontó Lajos legújabb alkotásai a B32 Galéria és Kultúrtérben. A képzőművész régi, elveszettnek gondolt fényképeiből emelt ki néhányat és adott nekik új értelmet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.