Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. hétfő, Taksony

Újbuda

A HÁZIRENDET KIEGÉSZÍTŐ SZABÁLYOK 2021.DECEMBER 1-TŐL

A HÁZIRENDET KIEGÉSZÍTŐ SZABÁLYOK 2021. DECEMBER 1-TŐL

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2021. november 19-én kiadott 29/2021. (XI.19.) EMMI határozat alapján, az alábbiakban kérjük a szülők együttműködését, a Lágymányosi Óvoda székhelyén és Telephelyein.

A zene mindenre hat  

A zene gyógyító erejéről, a szervezetre gyakorolt hatásáról már sokszor adtunk hírt.

Félelem nélkül élni  

Mindenki erre vágyik, erre készül, s tudjuk, nagyon nehéz. A változó világ kihívásaival szemben való felkészültség korlátai, a váratlan, hirtelen események mind nehezítik ezt.

Újra ingyenes korcsolyapálya nyílik a Bikás parkban  

November 29-től - a tervek szerint - február végéig minden nap 8-tól 20 óráig tart nyitva a szezonális és a kerületi lakosok számára ingyenes műjégpálya a Bikás parkban, az Adventi Vásár részeként.

Zajmérés tehet pontot a reptér ügy végére

A Budaörsi repülőtéren közel 100 éve szállnak fel és le a repülőgépek, de a működése csak az elmúlt években kezdte zavarni a környékbelieket. Egy magáncég ugyanis sportrepülőgép oktatást indított, aminek eredményeként a közeli lakóparkokban minden hétvégén úgy érzik, akaratukon kívül egy repülőnap kellős közepébe csöppentek. A megnövekedett zajterhelés miatti panaszokkal a zsebében Molnár Gyula országgyűlési képviselő egészen Palkovics miniszterig ment, hogy orvosolja a problémát.

Zenészek szedtek szemetet az A38 hajó körül

Szedd magad akciót szervezett az A38 Hajó és a Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kampánysorozat stábja. A szervezők szt szeretnék, hogy a fiatalok bulizás közben se szemeteljenek és a körükben is trendivé váljon a környezetvédelem. Ennek jegyében underground zenekarok tagjaival tisztították meg a hajó környékét az eldobált szeméttől.

Közösségi otthont épít a Nem Adom Fel Alapítvány

A sérült embereknek nemcsak fogyatékosságukkal, de lakhatási problémákkal is szembe kell nézniük. A mozgás és értelmi sérült emberek általában a szüleik lakásában élnek, többségük számára elérhetetlen álom saját ingatlanba költözni, és ezáltal önállóvá válni. Ezen változtatna a Mikes Lélekközpont felépülése Őrmezőn, ahová 12 sérült lakó költözhetne be, ha az adományokból összejön elegendő forrás. A Nemadomfel Alapítvány projektjének sikerét az önkormányzat is támogatja.

A festészetet ünnepelték Újbudán is

Az országos Festészet napi programkavalkád részeként az önkormányzat is több helyszínen ünnepelte meg a jeles napot. A kortárs magyar képzőművészet határokon átívelő seregszemléjén többszáz művész többezer képe volt látható.

Személyiségközpontú oktatás zajlik a Kürt gimnáziumban

A Kürt Alapítványi Gimnáziumba látogatott el László Imre polgármester és az önkormányzat vezetősége, hogy megismerje az iskola működését. Az alternatív kerettantervvel működő, befogadó gimnázium ugyanis nagy hangsúlyt fektet a diákok tehetségének és személyiségének kibontakoztatására. Az iskolavezető arról beszélt, az önkormányzat mindenben segíti őket, legutóbb az épület tetőfelújítását és alagsor szigetelését támogatták.

A lakók igényei szerint épül újjá a Tétényi úti üzletközpont

Kizárólag a helyben lakók által támogatott átalakítási terveket fogadja el Újbuda - jelentette ki a XI. kerület polgármestere sajtótájékoztatóján. László Imre elmondta, az önkormányzat azért egyezett bele a Főváros által szorgalmazott pályázat kiírásába, mert egyetért abban, hogy a Kelenföldi Városközpont felújítása és átalakítása - annak leromlott állapota miatt - halaszthatatlan. A mai napon Dr. László Imre és Bakai-Nagy Zita, Újbuda polgármestere találkozott a Kelenföldi Üzletközpont jelenlegi bérlőivel és vállalkozóival, melynek során a kerület vezetői tájékoztatták az érintetteket az önkormányzat helyi érdekeket is érvényesítő garanciáiról.

Emléktáblát kapott Scheffer Lívia

Scheffer Lívia Pro Cultura-díjas galéria alapító és tulajdonos tiszteletére helyeztek el emléktáblát a Kosztolányi Dezső tér 4. szám alatti, egykori bemutatóterme mellett. Újbuda első magán műkereskedelmi galériája 1992-ben fogadott először vendégeket, és egészen az alapító 2018-as haláláig működött.

Elérte Őrmezőt az őszi nagytakarítás

Október 4-én a Gellért téren startolt el a kerület parkfenntartó cégének nagyszabású őszi takarítási akciója, melynek során másfél hónap alatt tisztítják meg egész Újbudát a falevelektől, kosztól, és az eldobált szeméttől Az Újbuda Prizma munkatársai és takarítógépei most épp Őrmezőn járnak.

Kísérlet indul a poszt-Covid szindrómáról - Negyedóra

Ma már egyre biztosabbnak látszik, hogy a Covidon átesett emberek nemcsak fizikai, idegrendszeri, de mentális utóhatásoktól is szenvedhetnek. A Természettudományi Kutatóközpont egy most induló kísérletében a poszt Covid szindróma pszichológiai tüneteit vizsgálják, amelyhez koronavírus fertőzésen átesett jelentkezőket várnak.

Oldalak

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zajmérés tehet pontot a reptér ügy végére

A Budaörsi repülőtéren közel 100 éve szállnak fel és le a repülőgépek, de a működése csak az elmúlt években kezdte zavarni a környékbelieket. Egy magáncég ugyanis sportrepülőgép oktatást indított, aminek eredményeként a közeli lakóparkokban minden hétvégén úgy érzik, akaratukon kívül egy repülőnap kellős közepébe csöppentek. A megnövekedett zajterhelés miatti panaszokkal a zsebében Molnár Gyula országgyűlési képviselő egészen Palkovics miniszterig ment, hogy orvosolja a problémát.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.