Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. vasárnap, Friderika

1-es villamos: februárban lesz a Rákóczi híd próbaterhelése

Újbuda   |   2015, január 16 - 13:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

A hídvizsgálat és az eredmények értékelése a villamospálya kialakításának befejezése után, február-márciusban lehet – állítja a Budapesti Közlekedési Központ. Az építkezés kivitelezési határideje továbbra is január 28-a.

A BKK nem tud olyan helyzetről és kockázatról, amely meghiúsítaná a villamosközlekedést – reagált így a társaság a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) azon állítására, amely szerint az 1-es villamos felújításának költségvetéséből nem futotta annak tisztázására, hogy a húsz évvel ezelőtt átadott Rákóczi híd elbírja-e hosszútávon a villamosközlekedés okozta terhelést. Azaz hogy az eredetileg nyolc tonna tengelyterhelésre és 50 kilométeres óránkénti sebességgel haladó villamosokra tervezett híd, hogyan viselkedik 10-11 tonna tengelyterhelésű, 60-70 kilométeres óránkénti sebességgel haladó villamosok esetén.

A BKK eredetileg januárra ígérte az új villamos szakasz átadását, a késlekedést pedig azzal indokolta, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kiegészítő hídvizsgálatokat kért. Tájékoztatásuk szerint a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) még tavaly december 8-ai végzésében kért kiegészítéseket, pontosításokat. - December elején, amikor az 1-es villamos január végi indulását jeleztük, még nem tudhattunk a hatóság egy héttel később küldött végzéséről – áll a közleményben. Hozzáteszik: a BKK a hatóság követelményeinek a megbízott mérnök és kivitelező révén minden tekintetben eleget tesz. A következő hetek részletes feladataira ütemterv készül beleértve a kiegészítő vizsgálatokat, a számításokat, a próbaterhelés előkészületeit. Ezek közül a vizsgálatok és a számítások már tartanak, a próbaterheléseket pedig várhatóan február egyik hétvégéjén végzik a Rákóczi híd teljes lezárásával. A hídvizsgálat és az eredmények értékelése a villamospálya kialakításának befejezése után, február-márciusban lehetséges.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda visszaszerezte a támogatást  

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere megvédte a gyermek-egészségügyi centrumot - 85 ezer gyereket lehet így sokkal magasabb színvonalon ellátni – Újbuda Önkormányzatának sajtóközleménye –

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.