Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 26. hétfő, Anna, Anikó

1,4 milliárdból fejlesztik az újbudai gyermekegészségügyi központot és a szakrendelőt

Újbuda   |   2021, július 14 - 12:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fővárosi Közgyűlés 1,4 milliárd forintot szavazott meg az újbudai gyermekegészségügyi központ és a szakrendelő fejlesztésére - jelentette be László Imre, Újbuda polgármestere július 12-én, egy online sajtótájékoztatón. Ez az összeg komoly előrelépést jelent a kerület fejlesztésében, emelte ki a polgármester.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes hozzáfűzte, azon fog dolgozni a kerületi polgármesterrel, hogy Újbuda ne csak ezt az 1,4 milliárd forintot kapja meg, hanem további másfél milliárdot is, egy diagnosztikai központ létrehozására. A fővárosi önkormányzat által indított koronavírusellenanyag-vizsgálattal kapcsolatban elmondta, ez ötszáz idős újbudai lakos számára lehet elérhető.
„Akinek nincs ellenanyag a vérében, azoknak pedig ki fogom járni, hogy valamilyen formában kaphassanak egy harmadik oltást” - jelentette ki Gy. Németh Erzsébet.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Befejeződik a Vahot utcai rendelő teljes felújítása

A korábbi években már sikerült az épületegyüttes tetőszerkezetét rendbehozni, megújítani a fűtési és hűtési rendszert, és az akadálymenetes mosdó kialakítása is megtörtént. Legutóbbi a gyermekorvosi épületrészt alakították át, amelyben a védőnői szolgálat munkaszobái, az anyatejgyűjtő állomás, és személyzeti kiszolgáló helyiségek kaptak helyet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.