Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

6000 ingyenes teszt 60 felettieknek

Újbuda   |   2021, november 30 - 14:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Lakossági tájékoztató ingyenes ellenanyagszint mérés, valamint ingyenes antigén gyorsteszt elvégzéséről

A koronavírus fertőzés 4. hullámára tekintettel Újbuda Önkormányzata 3000 db antigén gyorsteszt, valamint 3000 db ellenanyagszint kimutatására alkalmas tesztet biztosít a XI. kerületi 60 éven felüli lakosok részére, melyből összesen 3000 db a Corden International Kft. felajánlása.

A tesztelésre előzetes időpontfoglalás szükséges, melyre az alábbi regisztrációs felületen van lehetőség:

https://corden.reservio.com/

A regisztrációhoz e-mail cím és telefonszám megadása szükséges, az e-mail címre a regisztrációt visszaigazoló levél kerül kiküldésre automatikusan, mely levélből lehetőség van az időpont törlésére. A tesztelés jogosultságát a személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával a mintavételezés előtt ellenőrzik.


A tesztelés lehetősége 2021. december 1. napjától elérhető a készlet erejéig.

Helyszín: Corden Központi Laboratórium:

1117 Budapest, Fehérvári út 84/A. (BFI Irodaház, földszint)

  • hétfőtől-péntekig: 8-18 óráig
  • szombaton: 8-13 óráig


A regisztrációra telefonon keresztül is lehetőség van a +36 1 372 4566 (call center) telefonszámán. Itt az Újbudai Szociális Szolgálat munkatársai várják hívásukat és nyújtanak segítséget az időpontfoglalásban. A Call centeren keresztül regisztráltak számára az Újbudai Szociális Szolgálat nyújt segítséget a vizsgálati eredmények továbbításában is.


Egyéb információk:

  • Az antigén gyorsteszt esetében az egyik orrüregből történik a mintavétel, az ellenanyagmérés ujjbegyből vett vérmintából történik, az eredmény 15-20 perc múlva olvasható le.
  • A teszt eredménye a megadott e-mail címre kerül megküldésre. Mivel az eredmény leolvasására 15-20 perc szükséges, járványügyi helyzet miatt nem megoldott, hogy helyben várják meg a résztvevők az eredményt. A lelet a vizsgálatot követő 1 óra múlva vehető át a vérvételi pontokon.
  • Amennyiben a páciens a TAJ számát megadja, abban az esetben az eredmény automatikusan az EESZT rendszerébe kerül.
  • Antigén gyorsteszt pozitív eredménye esetén kérjük lépjen kapcsolatba háziorvosával és a karanténra vonatkozó szabályokat szíveskedjen betartani.
  • Az ellenanyag teszt kizárólag tájékoztatást nyújt, hogy van-e neutralizáló ellenanyag a szervezetben illetve amennyiben van, az nagy vagy alacsony mennyiségben van jelen (negatív, pozitív, gyengén pozitív). A teszt számszerű eredményt nem ad, illetve nem alkalmas a védettségi igazolvány kiváltására.


A tesztekkel kapcsolatos további információ az alábbi linkre kattintva érhető el:

https://www.corden.hu/koronavirus-sars-cov-2-gyorsteszt-vizsgalat