Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 2. kedd, Lujza

A cél a legjobb minőségű oktatás

Újbuda   |   2019, szeptember 11 - 10:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hétgyermekes családból származik, három gyermek édesapja, a legidősebb idén kezdi az általános iskolát. Három éve dolgozik a Dél-budai Tankerületi Központban, először tanügyi feladatokat látott el, majd osztályvezető lett. Hományi Tamás Márton júliustól vette át a tankerület vezetését.

Hogyan látja a kerület adottságait? Milyenek a tapasztalatai?
Budapest legnépesebb kerülete Újbuda, így a gyermekek létszáma is jelentősen eltér a többi fővárosi kerülettől. Sok nagy létszámú iskolával dolgozunk. Bizonyos területeken jóval nagyobb a túljelentkezés, de megvan hozzá az infrastrukturális háttér, hogy a helyzetet jól kezeljük. A tankerület és az önkormányzat közötti együttműködés nagyon stabil és megnyugtató, kölcsönösen számíthatunk egymásra. Mindig nagy öröm, ha sok gyerek születik, jó hír, hogy a XI. kerületben növekszik a gyermekszám. Azon dolgozunk, hogy a kedvező demográfiai folyamatok mellé megteremtsük a megfelelő intézményi hátteret.

Mely területeket emelné ki, hol látja a legfontosabb feladatokat?
A tankerületi központok önálló jogi és gazdálkodó szervezetek, ami nagyban segíti a gördülékeny munkát. Az infrastrukturális területeken szeretnénk minél több pályázati lehetőséget kiaknázni, hiszen a kerületben sok elavult épülettel is dolgozunk. Régi, patinás intézményeink vannak, nagy múlttal és szakmai tekintéllyel, komoly tehetséggondozó munkával. Az önkormányzattal együtt próbálunk infrastrukturális forrásokat találni ezeknek az intézményeknek.

Vezetőként mi a személyes célja?
Számomra az a legfontosabb, hogy az itt tanuló gyermekeknek magas szintű oktatást biztosítsunk, a lehető legjobb feltételek mellett, a lehető legjobb szakemberekkel. Igyekszünk ehhez minden szükséges feltételt megteremteni. Eddig is sikerrel vettük az akadályokat, és ez így lesz a jövőben is.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megújul a Dzsungel játszótér  

A mai naptól, március 1-től a tervek szerint júniusig komplex felújítás miatt átmenetileg zárva van a Dzsungel játszótér.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.