Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 14. kedd, Örs, Stella

A családok és a közösségek ünnepe lett az Újbudai Gyermeknap

Újbuda   |   2019, május 29 - 10:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az önkormányzat által szervezett rendezvények sorában hagyományosan a Bikás parkban évről évre megrendezett Újbudai Gyermeknap számít a legnagyobb eseménynek. Idén sem volt ez másként, igazi sztárok érkeztek a színpadra május utolsó vasárnapján, a parkot pedig megszállták a Csillagok háborújának szereplői.

Kelenföldön ritkán lehet találkozni Csubakkával, Darth Vaderrel vagy birodalmi rohamosztagosokkal, ezért nagyon sokan voltak kíváncsiak az Újbudai Gyermeknapon az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége és a Jedi Academy jelmezes produkcióiára. sátorprogramjaira. Természetesen a megszokott programelemek sem maradtak el. Idén is küzdöttek a gyerekek az értékes ajándékokért a pecsétgyűjtő játék feladatait teljesítve, eljöttek a tűzoltók, az újbudai polgárőrök is, volt vidámpark sok-sok izgalmas játékkal, állatsimogató és pónilovaglás. A Minimax Gyerekhajó és a Logiscool kreatív feladatokkal kötötték le a figyelmet.

A rendezvényt szervezők „KözPontban a Média” sátrában is rengeteg ajándék várta a látogatókat; választható háttérrel készült greenbox fotót vihettek haza, válogathattak több mint félezer zsákbamacska ajándék közül, és gazdára talált ezer léggömb is. A sátorprogramok és színpadi koncertek ingyenes szórakozási lehetőségei mellett sok gyereket vonzott a csillámtetoválás és az arcfestés is.

Voltak helyszínek, amelyek inkább a szülőknek szóltak: a babanet.hu, a Képességforrás is nekik kínált hasznos tanácsokat, miközben a gyerekek is játszhattak náluk. Hangsúlyt kapott idén az egészséges életmódra nevelés is, a 77 Elektronika Kft, a Kedplazma Magyarország, a Budai Magánorvosi Centrum és Oltóközpont, valamint a Magyar Vöröskereszt is kitelepült a rendezvényre, hogy az egészséggel kapcsolatos kérdésekben segítse a családokat.

A színpadon megzenésített versekkel indította a gyermeknapot a Kávészünet, majd a Karinthy Színház produkciója következett Zsurzs Kati főszereplésével. A Szókimondóka először vett részt az Újbudai Gyermeknapon: nemcsak környezettudatosságra nevelő foglalkozásokkal, hanem igazi show-műsorral érkeztek, olyan sztárfellépőkkel, mint Farkas Izsák Búgócsiga Zenedéje és a Pa-Dö-Dö. Az Acoustic Planet népszerű slágerekkel szórakoztatta a családokat, majd Király Viktor, aztán pedig Gáspár Laci lépett színpadra.

Az Újbuda Kvízen már sok ajándékot szerezhettek a helyes megfejtők, majd az egész napos pecsétgyűjtő játékban részt vevő gyerekek nyereményei következtek. Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő a színpadról köszöntötte a gyermeknap résztvevőit, ezt követően sok értékes ajándékot, egyebek közt egy kerékpárt és két rollert sorsoltak ki a pecsétgyűjtésben jeleskedő gyerekek között.

Hoffmann Tamás családjával érkezett a rendezvényre, több helyszínre is ellátogattak. A polgármester örömét fejezte ki, hogy évről évre nő az Újbudai Gyermeknap látogatóinak száma, és hogy idén tovább gazdagodhatott a kínálat. – Nagyon sok izgalmas programot lehetett ma itt találni – mondta a kerület vezetője, aki külön megköszönte az újbudai családoknak, hogy a legkedveltebb játékoknál, helyszíneknél kialakuló sorokban is türelmesen várakoztak.

Simicskó István, hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke hangsúlyozta: azért fontos ez a nap, hogy a szülők is kifejezhessék a gyermekeik iránt érzett tiszteletet és szeretetet, hogy a családok igazi közösségi programokon vehessenek részt. – Természetesen az év minden napján fontos, hogy szeressük gyermekeinket, hiszen a szülők feladata az, hogy tisztességgel neveljék jó emberekké őket – tette hozzá Újbuda képviselője. A gazdag választékból Simicskó István a mozgással, sportolással kapcsolatos programokat ajánlotta a családok figyelmébe, köztük a Honvédelmi Sportszövetség helyszínét; a szövetség első alkalommal volt jelen az Újbudai Gyermeknapon, hogy megmutassa a honvédek mindennapjait, emellett egy akadálypályát is kipróbálhattak a fiatalok. Volt lézeres lövészet, ergométeres evezés, sőt még az ejtőernyős célba ugrást is gyakorolhatták a gyerekek egy szimuláció segítségével. A sportos kínálatot a Budai Judo Akadémia akadálypályája színesítette, ahol az érdeklődők magával a sportággal is megismerkedhettek szakképzett tréner segítségével. A Tabáni Spartacus SKE egy labirintus futópályával népszerűsítette a tájékozódási futást, a Flip.hu játéksarkában pedig felfújható ugrálóvárat, focikaput, illetve focidarts is volt..Az Omnivagus Egyesület idén is lehetővé tette a gyerekeknek, hogy kipróbálják a falmászást, és ugyancsak sokakat vonzott a rekeszmászás. A legügyesebbek 16 rekeszből építettek tornyot maguk alatt, persze megfelelő biztosítás mellett.

A napot a magyar rock and roll atyjának, Fenyő Miklósnak koncertje zárta, akinek fellépésére rengetegen érkeztek az egyébként is egész nap forgalmas és gyermekzsivajtól hangos Bikás parkba.

(Újbuda)
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Töretlen az újbudai tűzoltók sportkedve  

Rendkívül aktív a sportélet a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Az állomány részére a nemrég önkormányzati segítséggel felújított, modern konditerem áll rendelkezésre, amely számos lehetőséget biztosít a rövidebb és hosszabb távú versenyekre való felkészülésben egyaránt.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.