Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

A felelős fogyasztói magatartásra nevelnek a Táncsicsban

Újbuda   |   2018, szeptember 19 - 11:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium elnyerte a "Fogyasztói tudatosságra nevelő intézmény" címet. Az elismerést az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, Keszthelyi Nikolett adta át szeptember 17-én, az ünnepi eseményenre zenés műsorral készültek az intézmény diákjai. Az eseményen részt vett Gálné Csabai Klára, a Dél-Budai Tankerületi Központ vezetője, Molnár László alpolgármester, valamint Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő is.

Keszthelyi Nikolett helyettes államtitkár az intézmény rendhagyó közgyűlésén gratulált a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégiumnak, hogy másodikként nyerte el a címet a magyar kollégiumok közül. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még 2017-ben hirdette meg a fogyasztói tudatosságra nevelő iskolai pályázatot, hogy a pedagógusok felismerjék a gyerekek ilyen irányú nevelésének kiemelkedő szerepét. Eddig 43 magyarországi köznevelési intézmény pályázott sikerrel az elismerésért.

A Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium pályázatát Méhesné D. Ibolya öko-koordinátor nevelőtanár készítette, az ünnepségen neki is köszönetet mondott Katona Péter igazgató. A Rátz László utcai kollégiumban közel ötven oktatási intézmény diákja él és tanu; oktatásukra, felzárkóztatáskura és felkészítéséükre rengeteg időt, energiát fordítanak.
A "Fogyasztói tudatosságra nevelő intézmény" címet annak köszönhetően nyerhette el a Táncsis, hogy már korábban is sok olyan programot kínált a diákoknak, amellyel részben teljesítette is a pályázati feltételeket. A diákok ökopiacokat látogattak, megismerkedtek gazdaságok, termelők munkájával, a kollégium fűszerkertjében pedig maguk is kertészkedtek.
A kollégiumban kiállítás hirdeti a hazai termékeket, a tudatos vásárlást és az ökotudatos gondolkodást.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.