Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 28. csütörtök, Károly, Karola

A frakciók tervei 2020-ra

Újbuda   |   2020, január 15 - 10:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

.

Varga Gergő, DK
Mint a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője a legfontosabb feladatnak és célnak azt tekintem, hogy élhetőbbé, kényelmesebbé alakítsuk a kerületet, és visszaadjuk az újbudaiaknak Újbudát. Fontos célunk, hogy az egészségügy elérhetőbb legyen, gondolok itt például a csökkentett várólistákra. Az első fél évben az egyik fő fel­ada­tunk, hogy az Etele út–Fehérvári út kereszteződés villamospályájának ügyében eredményt érjünk el. Újbudának meg kell adni azt a fényét, amit kiérdemel, hiszen ez a főváros fővárosa, mondhatni, az ötödik legnagyobb magyar város. Ennek megfelelő súllyal kell részt vennie Budapest életében és képviselnie az itt élőket.

Görög András, MSZP
A közeljövő legfontosabb feladata a kerület 2020-as költségvetésének összeállítása és elfogadása, hogy a működőképesség mellett elkezdhessük választási programunk megvalósítását. Az egyik legnagyobb kihívás közterületeink rendjének, tisztaságának visszaállítása és folyamatos fenntartása. A gondok mihamarabbi észlelése és megoldása érdekében szeretnénk egy online applikációt létrehozni – erre már máshol vannak példák –, amelynek segítségével a kerületi lakók egyszerűen és gyorsan tudják beküldeni észrevételeiket, és folyamatosan nyomon tudják követni a probléma megoldását. Szintén az év nagy kihívása a parkolási rendszer saját üzemeltetésbe vétele és átalakítása. A kulturális és köznevelési bizottság elnökeként fontosnak tartom a kerületi közétkeztetés felülvizsgálatát, minőségének javítását. Frakcióvezetőként kiemelt feladatom lesz, hogy a választók bizalmából kialakult hatpárti vezetésben folyamatosan egyeztessünk a konszenzusos döntések érdekében, és hogy azok az itt lakók érdekeit szolgálják.

Hoffmann Tamás, Fidesz
2020-ban folytatni kellene az évekkel ezelőtt megkezdett fejlesztéseket, ehhez először egy stabil, pontos célokat kitűző költségvetést kell elfogadni. Figyelemmel kell lenni a különböző területekre, így az oktatás-nevelésben, egészségügyben, szociális szférában dolgozó emberekre, mert ők jelentik a garanciát az intézmények magas színvonalú munkájára. Különösen fontos, hogy az Újbuda érdekeit szolgáló fejlesztések körüli viták lezáruljanak: szükség van az eredeti helyére tervezett dél-budai centrumkórházra, illetve a Galvani híd programjának továbbvitelére (az albertfalvi híd helyett) a forgalom lakott területekről való elvezetése érdekében. A parkolás és a zöld területek bővítése érdekében érdemes lenne mélygarázsépítési programot indítani, valamint folytatni a lebetonozott felületek visszazöldítését. Remélem, azokat a terveket, amelyek az elmúlt években készültek, megvalósítják, vagy leg­­alább hozzálátnak. Gondolhatunk itt a Sopron utcai Domokos Pál Péter Általános Iskola bővítésére vagy, az Albert utcai óvoda-bölcsőde komplexum építésére az albertfalvai bölcsődével együtt. Remélem, megvalósítják a kulturális negyed előkészített pályázatát is. Munka tehát lesz bőven, de így lesz Újbuda még élhetőbb.

Daám Alexandra, Momentum
A választók azt várják a Momentumtól, hogy politikai kultúra- és szemléletváltást hozzon a magyar közéletbe. Frakciónk az önkormányzatban ezért mindenekelőtt ennek az elvárásnak kíván eleget tenni. Ennek jegyében a demokratikus intézmények és a lakossági részvétel megerősítéséért fogunk dolgozni, hogy olyan polgárközpontú önkormányzata lehessen Újbudának, ahol minden fontos döntés során érvényesül a „Semmit rólunk nélkülünk!” elve. Ezért dolgoztuk ki például az átláthatósági biztos intézményének tervezetét, amelyet hamarosan a képviselő-testület elé terjesztünk. Az átlátható önkormányzati működés megteremtése különösen fontos, mert az újbudai polgárok csak akkor tudják érdemben becsatornázni elképzeléseiket, ha a mindenkori kerületvezetés közérthető és kiszámítható módon hozza meg döntéseit.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Felpöröghet az oltási kampány  

Láthatóan emelkedik Magyarországon a koronavírus elleni oltás elfogadottsága – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal hetente elvégzett felméréséből. A tavaly november 30-ával kezdődő héten a megkérdezettek közel 15 százaléka mondta biztosra, hogy beoltatná magát; a mérés hetedik, január 11-gyel kezdődő hetében már 33 százalékos aránnyal többségbe kerültek az igennel válaszolók. A válaszadók 27 százaléka utasította el határozottan az oltást (a mérés elején még 36 százalékuk).

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.