Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. vasárnap, Antal, Anett

A gárdonyis lányok remekelnek sakkban

Újbuda   |   2015, május 20 - 12:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Három éve versenyzik együtt a Gárdonyi Géza Általános Iskola alsós leány sakkcsapata: Mészáros Márta 4. a, Kósa Annabella 4. b, Kreiter Lilla 3. a és Zajzon Fanni 4. b osztályos tanuló. Mindannyian Jakobetz László FIDE mester, mesteredző tanítványai.

A lányok a rendszeres gyakorlásnak köszönhetően eddig minden évben eljutottak az országos döntőig. Sokat készültek az idei versenyre is, hiszen utoljára játszhattak együtt ebben a korosztályban. Az országos megmérettetésre a megyei bajnokok és a fővárosi első öt helyezett jutott be, idén a gárdonyis lányok voltak a budapesti legjobbak.

Két napon át mindegyikük 8 partit játszott, és a maximális 24 pontból 18,5 pontot szereztek, ezzel megnyerték a versenyt. A kupa mellé Kósa Annabella megszerezte a legjobb harmadik táblásnak járó tábladíjat is. Mészáros Márta pedig két héttel korábban egyéni országos második helyezést ért el. A lányoknak nem kevés izgalomban volt részük, az élmezőny nagyon szoros volt, de mindannyian a lehető legjobb teljesítményt nyújtották. Végül korosztályában a gárdonyis leánycsapat a 2014/2015-ös tanév diákolimpiáján az ország legjobbja lett.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.