Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 17. hétfő, Paszkál

A Hadikba költözött Latin-Amerika lelke

Újbuda   |   2018, január 29 - 14:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kuba, Kolumbia, Ecuador különleges világát mutatja be Szűcs Péter felvételein keresztül az a fotókiállítás, amely március 8-áig látható a Hadikban.

Szűcs Péter fotós-újságíró visszatérő vendég Kubába, Kolumbiába és Ecuadorba, de mindig talál újabb felfedezni valót. Dél-Amerika lelke című kiállításához kifejezetten olyan képeket készített, amely egy meghitt, elzárt és szerethető világot rajzol a távoli országokról, derűt, érzékenységet, természetességet és egyfajta minőséget mutatva.

A Peter’s Planet Travel blog szerkesztője szerint Dél-Amerika jelenleg a világ egyik leginkább figyelemreméltó területe. A kalandor fényképész hosszú hónapokat tölt el mindhárom országban, hogy megismerkedjen az ottélőkkel, hogy nem csak átsuhanó turistakét fedezze fel célpontjait. Úgy véli, kevés olyan hely van a világban, ahol az ember szíve és lelke is feltöltődik, pedig szerinte „az alkotáshoz így lehet nyerni a legtöbb erőt”.

A Hadik falát díszítő képeiről is ez az energia sugárzik.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.