Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. hétfő, Adalbert

A képviselő szerint... – Bedő Dávid

Újbuda   |   2020, november 13 - 08:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sasad és Sas-hegy forgalma – Bedő Dávid véleménye

Hamarosan elkészülnek Sasad és a Sas-hegy vadonatúj forgalomtechnikai tervei, ezekkel hármas célunk van: csendesebb lakóövezetek, jobb autós közlekedés a Sasadi úton, valamint biztonságosabb, kényelmesebb gyalogos forgalom. Annak érdekében, hogy az ott lakók környezete nyugodt és élhető maradjon, lakó-pihenő övezeteket alakítunk ki, igyekszünk korlátozni az autósok áthaladási lehetőségeit, hogy csak azok közlekedjenek arra, akik ott élnek. Az átmenő forgalmat a nagy főutakra kívánjuk terelni, ezzel is otthonosabbá téve Sasad és a Sas-hegy környékét. A Sasadi úton gyakran fordul elő, hogy a kocsik nem tudnak elmenni egymással szemben, ezért alapjaiban vizsgáljuk felül a jelenlegi parkolási rendet. Végül, de nem utolsósorban új zebrákat festünk fel Gazdagréten és a Sasadi úton, nem csupán a gyalogosbiztonság fokozása, de a sétálás valódi közlekedési alternatívává emelése is ezt követeli meg. Illeszkedve Budapest klímapolitikájához célunk, hogy minél többen válasszanak környezetkímélő közlekedési módokat, ahhoz azonban, hogy többen sétáljanak, biciklizzenek, használják a közösségi közlekedést, támogató infrastruktúrára is szükség van. Ebbe az irányba teszünk lépéseket a zebrák felfestésével és a lakó-pihenő övezetek kijelölésével.

Megválasztásunk óta alapvető célunk a lakosság minél jobb bevonása a döntéshozatalba, ez alól az új forgalomtechnikai tervek sem jelentenek kivételt. Még idén kikérjük az önök véleményét, hogy ha mindenkinek talán nem is, de legalább a többségnek megfelelő koncepció alakuljon ki ez év végére.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért!  

2021október1808:30
»
2021október2420:00

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is megszervezi a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.