Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. hétfő, Adalbert

A képviselő szerint... – Bedő Dávid

Újbuda   |   2020, november 27 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Járványkezelés helyett hatalomtechnika – Bedő Dávid véleménye

A kormány ismét a két leghatékonyabb eszközt választotta a járványkezelésre: az ingyenes parkolást és a korlátlan felhatalmazást.

A járvány első hulláma után egyértelmű volt, hogy amint a polgárok hazaérnek a külföldi nyaralásukról, az esetszámok ismét meredeken emelkedni fognak. Logikus lépés lett volna, hogy a kormány azt a három hónapot a felkészülésnek szentelje. Ehelyett a külügyminiszter jachton nyaralt az Adrián, Orbán Viktor pedig az ország kórházaiban turnézott.

Mostanra egyértelmű, hogy a helyzet súlyosabb, mint tavasszal, a kormány pedig határozott intézkedéseket hozott a helyzet konszolidálására. Bevezették az ingyenes parkolást, hiszen az nyilván otthonmaradásra motiválja az embereket. Alaptörvénybe foglalták, hogy egyedülálló szülők nem fogadhatnak örökbe, hiszen egyértelmű, hogy az árvák szerető családba helyezésének megakadályozása segíti a járvánnyal szembeni védekezést. Ismét átírták a választási törvényt, hogy az ellenzék számára megnehezítsék az indulást. Tették mindezt az éj leple alatt. Nyilvánvaló, hogy napi száz körüli halott mellett a polgárok élete nekik semmit nem ér. De ez nem számít, mert legalább az önkormányzatok a bevételkiesések miatt nem fogják tudni megvalósítani a tervezett beruházásokat, így pedig ismét csak a Fidesz hatalma betonozódik be. Ez nem járványkezelés, hanem alibikormányzás!

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímavédelem – Klímatudatosság  

Újbuda Klímastratégiája 2030-ra egy klímatudatos módon fejlődő kerület jövőképét vetíti előre, ahol egészséges környezetben, az épített és természeti értékeket megőrizve, fenntartható módon fejlődve, az energiafelhasználás hatékonyságát növelve, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentve élünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.