Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. csütörtök, Orsolya

A képviselő szerint... – Bedő Dávid

Újbuda   |   2021, január 15 - 09:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Új közterület-rendelet a kerületben – Bedő Dávid véleménye

Új közterület-rendelete van Újbudának, amely nagymértékben javítja az átláthatóságot, segíti a társasházakat és teremt rendet az utcákon. Momentumos képviselőtársammal, Erhardt Attilával együtt közel fél éve dolgozunk Újbuda új közterület-rendeletén, amelyet nemrégiben fogadtak el. Ezzel új korszakba léptünk.

A rendelet számos módosítást tartalmaz, én a három legfontosabbat emelném ki:

Minden társasháznak 90 százalék kedvezmény a közterület-foglalásra! Mostantól minden társasház, amely felújítást végez 90 százalékos kedvezményben részesül a közterület-foglalásra. Ezzel szeretnénk segíteni a lakóközösségeket.

Hamarosan megszűnik az elektromos rollerek és motorok tárolásának kaotikus helyzete! Május 1-jétől életbe lép a rendelet azon szakasza, amely szabályozza a közösségi bérbeadáson alapuló elektromos rollerek tárolását. Nem kell többé kerülgetni a zöld rollereket Újbuda utcáin!

Nincs többé ész nélküli kedvezmény a beruházóknak! Az elmúlt tíz évben rengeteg közterület-foglalási kedvezményt kaptak az építkezési vállalkozók, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy jelenleg ennyire beépített a kerület. Ez most megszüntetjük. Az új rendeletben kizárólag az kap közterület-foglalási kedvezményt az építkezésére, akinek van érvényes településrendezési szerződése, azaz a beruházó is visszaad valamit a kerületnek.

Ha szeretné elolvasni részletesebben, hogy mit tartalmaz az új közterület-rendelet, kövesse a Facebook-oldalam: http://fb.me/bedodavid.momentum