Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. kedd, Mihály

A képviselő szerint... – Csernus László

Újbuda   |   2020, szeptember 11 - 08:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Emlékezetpolitika Újbudán – Csernus László véleménye

Újbuda képviselő-testülete megvitatta azt a Fidesz–KDNP-előterjesztést, amelyet az önkényuralmi rendszerek áldozatainak védelmében nyújtottunk be, miután László Imre polgármester (DK) Hitler munkásságát méltatta egy közterület-elnevezési napirendi pont vitájában. Az újbudai balliberális koalíció nem szavazta meg azt a pártpolitikát teljes mértékben nélkülöző nyilatkozatot, amelyet a holokauszt áldozatainak, illetve azok leszármazottainak, valamint az újbudai emberek jó hírének és méltóságának megőrzése érdekében nyújtottunk be. A nyilatkozat megszavazásával biztosítani akartuk Újbuda lakóit arról, hogy a fasiszta és a kommunista diktatúrákkal kapcsolatos relativizáló kijelentések mindannyiunk számára elfogadhatatlanok. A DK frakciója már a napirend tárgyalását sem támogatta, de a helyi momentumosok tartózkodó szavazata miatt mégis kénytelenek voltak megvitatni az előterjesztést. Mi, Újbuda fideszes képviselői ennek ellenére továbbra is hiszünk az emberek egyenjogúságában, az emberi méltóság egyetemlegességében, és elutasítunk mindent, ami ezzel ellentétes. Az augusztusi testületi ülés, a totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapját követően volt. Molnár László képviselőtársam jelezte is polgármester úrnak, hogy az emléknap kapcsán álljunk fel, és egyperces néma főhajtással tisztelegjünk az áldozatok előtt. Elmaradt. Ahogy elmaradt ebben az évben a kommunizmus áldozatairól való megemlékezés is. Elmaradt a Nemzeti Összetartozás–Trianon megemlékezés is, pedig a 100 éves évforduló méltó megemlékezése minden magyar számára – pártállástól függetlenül – nemzeti ügy. Viszont nem felejtették el a szivárványos zászlót kitenni az önkormányzat épületére. Sajnálom, hogy az emlékezetpolitika nem fontos a baloldali pártoknak.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A BEAC kosarasai megkezdték az idényt

A BEAC sikereinek a szurkolók is egyre inkább örülnek a Gabányiban, most már lehet menni drukkolni az NB1-es lányoknak, akik október 3-án a DVTK ellen, hazai pályán kezdik meg a bajnokságot.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.