Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 23. szombat, Zelma, Rajmund

A képviselő szerint... - Junghausz Rajmund

Újbuda   |   2020, február 25 - 15:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Politikai csatározások helyett a lakosság érdekeit kell képviselni - állítja Junghausz Rajmund a 15. evk. önkormányzati képviselője (vélemény).

Rendkívül izgalmas időszak előtt állunk, ami igazi kihívást jelent számomra. Úgy gondolom, az önkormányzati választás új, más típusú lehetőségeket és feladatokat hozott magával. Ahogy eddig tettem, most sem a pártpolitikával, hanem kizárólag a területemmel szeretnék foglalkozni. Hiszem, hogy az egyéni képviselőknek a lakossági érdekeket kell képviselniük az önkormányzatban, nem pedig fordítva. Szinte naponta érkeznek hozzám olyan megkeresések, amelyek a közbiztonsággal, az utak, járdák, parkok állapotával, illetve nagyobb építkezésekkel, beruházásokkal, parkolási nehézségekkel függnek össze. Ezeknek az ügyintézése valóban a képviselők feladata, ugyanakkor a feladatkört nem lehet jogszabályi keretek közé szűkíteni. Számtalan olyan egyéni vagy közösségi megkeresés érkezik hozzám, amely bár nem a hatásköröm, ha segíthetek bennük, az jobbá teszi világunkat. Hiszek abban, hogy a helyi közösségi élet megerősítése hozzájárul az otthonosabb lakókörnyezet megteremtéséhez, ezért igyekszem aktívan szerepet vállalni a közösségi terek vagy események létrehozásában és fejlesztésében, legyen szó játszóterekről, parkokról, vagy éppen kültéri sportlétesítményekről. Az eddigi képviselői munkám kapcsán a legbüszkébb a lakossággal kialakított emberi kapcsolataimra, a megvalósult beruházások tekintetében pedig az Őrmezei Közösségi Kertre, illetve a kerületi szinten egyedülálló és országosan is példaértékű, kifejezetten a kamaszok számára kialakított központra, a Kaptár Ifjúsági Klubra vagyok. Őrmezőn számtalan közösségi megmozdulásra van lehetőség, míg Sasad és Sashegy adottságai ilyen szempontból kevésbé szerencsések. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne igény itt is közösségépítő fejlesztésekre vagy megmozdulásokra, csak itt nehezebben kivitelezhetők. Természetesen ahogy eddig is, most is nyitott vagyok minden ötletre, és szívesen támogatok bármilyen erre irányuló kezdeményezést. Továbbra is elérhető vagyok mindenki számára a 06/70/942-4624-es telefonszámon, a Facebook-oldalamon, valamint a junghausz.rajmund@ujbuda.hu e-mail címen.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A kultúra mindenkié!  

A Magyar Kultúra Napján Juhász Anna, Újbuda kulturális nagykövetének szavaival emlékezünk az irodalom, művészetek fontosságára:

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.