Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. vasárnap, Stefánia

A képviselő szerint... - Novák Előd

Újbuda   |   2020, február 27 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Betartatlan ígéretek: hol a gazdagréti uszoda? - Novák Előd, önkormányzati képviselő véleménye.

A parkolási maffia és a politikusbűnözés visszaszorítását tekintem legfőbb feladatomnak a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselőjeként, és konstruktív ellenzékiként a választási ígéretek betartatását, hiszen például a gazdagréti uszoda alapkövét hiába rakta le Hoffmann Tamás 5 éve, sőt, 16 éve Molnár Gyula is azt nyilatkozta polgármesterként: „az uszoda tervei már elkészültek” – ehhez képest egy kapavágás sem történt a mai napig sem.

A Mi Hazánk egész Újbudát érintő Szent Imre Városfejlesztési Programja önkormányzati bérlakásépítést tervezett, a félelemben élő lakosoknak nyújtott rácsprogram helyett a bűnözőket zárnánk rács mögé. Visszaszorítanánk a lomtalanítások felforgatóit, és a segélyekért Újbudára beköltözőket is kitessékelnénk, ahogy a közterületeken eluralkodott kábítószerezésnek is véget vetnénk. Az M0-ás autópálya újra ingyenessé tétele mellett egy új Duna-híd is kell a Rákóczi hídtól délre, valamint a metró meghosszabbítása Budaörsig, illetve Gazdagrétig, az új „szuperkórház” érintésével, annak apropóján is követelve a metróbővítést.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjének feljelentésére tavaly jogerősen elítéltek egy fideszes józsefvárosi önkormányzati képviselőt korrupció miatt, de Újbudán is vár még ránk az elszámoltatás. Ezért is nyújtottam be előterjesztést dr. Czeglédy Csaba friss ügyvédi megbízatásainak önkormányzati visszavonása érdekében, azonban a korábban hangzatos szavakkal tiltakozó Momentum, Jobbik és LMP képviselői sem támogatták előterjesztésemet, amikor végül szavazásra, azaz tettekre került sor.

Volt olyan is, hogy megtaláltuk a közös nevezőt, például a képviselő-testület szavazta már meg egy posztumusz kitüntetésre tett személyi javaslatomat – bár még nem Horthy Miklósról volt szó, utolsó kormányzónk megbecsülésével sajnos egyedül maradt a Mi Hazánk, mely értelmiségi holdudvarából most megalapította Újbudán a Fekete István Szabadegyetemet.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Forgalomtechnikai információ – Őrmező  

A Budapest ONE irodaház út- és közműépítésének kivitelezője, a Pedrano Construction Hungary Kft. téli munkavégzési tilalom alóli felmentési kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz, melyet a Gazdasági Bizottság november 17-i ülésén elfogadott.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.