Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. kedd, Mihály

A képviselő szerint... – Novák Előd

Újbuda   |   2020, szeptember 11 - 08:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Véradóverseny és korrupcióellenes küzdelem – Novák Előd véleménye

Véradóversenyt szervez a pártok közt a Mi Hazánk Mozgalom a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben, miután vérhiány alakult ki Magyarországon. Egy nemes versengésben, közhasznú célra mérjük össze vezetőink személyes áldozathozatali készségét, illetve mozgósító erőnket, hiszen bármely szimpatizáns is adhat vért az adott párt irodájában. Bár sajnos eddig egyetlen párt sem méltatott válaszra, szeptember 22-én, kedden 14–19 óráig a XI. ker., Bartók Béla út 96. alatti Mi Hazánk-irodában lesz véradási lehetőség mindenki számára a Magyar Vöröskereszt közreműködésével. Jelszavunk: Minden magyar felelős minden magyarért!
Augusztus 20-án nagyszabású családi napot tartott a Mi Hazánk a Bikás parkban, ez az esemény a devianciák helyett a családok melletti kiállásról szólt, főként gyerekprogramokkal, de például a párt értelmiségi holdudvarából alapított Fekete István Szabadegyetem keretében Raffay Ernő és Szakács Árpád is előadást tartott.
Az önkormányzat több személyi javaslatomat is megszavazta újbudai kitüntetésekre vonatkozóan, bár Horthy Miklós emlékének ápolása esetében egyedül maradtam a testületben.
Legfőbb küldetésemnek a korrupció elleni küzdelmet tartom. „Titkosította a Transparency International elnöke a saját közmegbízatását – havi egymillió heti egy munkanapért” – ezzel a címmel hívtam fel a figyelmet a jéghegy csúcsára, majd három nap múlva végre nyilvánosságra hozták az egy hónapja hiába kért szerződést és annak módosítását az úgynevezett átláthatósági biztos kapcsán, ugyanis a lelepleződés után félmillió forinttal csökkentették a még így is gátlástalan megbízást.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A BEAC kosarasai megkezdték az idényt

A BEAC sikereinek a szurkolók is egyre inkább örülnek a Gabányiban, most már lehet menni drukkolni az NB1-es lányoknak, akik október 3-án a DVTK ellen, hazai pályán kezdik meg a bajnokságot.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.