Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. vasárnap, Stefánia

A képviselő szerint... - Rádi Károly

Újbuda   |   2020, február 28 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Felelős állattartás és békés együttélés - Rádi Károly, 10 evk. önkormányzati képviselő véleménye.

Első ciklusomat töltöm képviselőként Albertfalva, Kelenföld, Kelenvölgy 10. választókörzetében, ahol sikerült jó kapcsolatot kialakítanom az ott élőkkel. Ennek köszönhetően számtalan problémával kerestek fel a fogadóóráimon, e-mailben vagy telefonon. A felmerült problémákat törekszem a leggyorsabban és leghatékonyabban megoldani. Ilyen volt például a Vasvirág sor területén lévő kutyafuttató és zöld terület karbantartása, a téli időszakban a jégmentesítés problémája, számos zöldhulladék és szemét elszállítás és még sorolhatnám.

A közeljövőben a terveim között szerepel: a 10. evk-ban lévő játszóterekre mosdó elhelyezése, a Vasvirág sor parkolási gondjainak megoldása és a zöld felületeinek rendbetétele, kutyafuttató kialakítása. A korszerűtlen és kihasználatlan Gólyahír játszótér átalakítása kutyafuttatóvá, melyet a Szurkolók az állatokért Nonprofit Kft. üzemeltetne oktatásokkal, kutyabemutatókkal a felelős állattartás jegyében.

A közbiztonság érdekében szeretném a kamerarendszer bővítését elérni a körzetben.

A képviselői munkám mellett Újbuda társadalmi felelősségvállalással foglalkozó tanácsnoka is vagyok. A 2020-as esztendőben a felelős állattartást szeretném népszerűsíteni Újbudán előadások, bemutatók formájában.

Célom, hogy a lakóközösséget összekovácsoljam egy olyan, egymást segítő, összetartó egységgé, ahol békésen tud egymás mellett élni a nyugdíjas, a kisgyermekes, a kutyatartó és az aktív dolgozó. Fontosnak tartom a közbiztonságot, a köztisztaságot, ezekben a törekvéseimben rengeteg segítséget kapok az Újbudai Polgárőrségtől, az Újbudai Közterület-felügyelet munkatársaitól és az Újbuda Prizma dolgozóitól.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Forgalomtechnikai információ – Őrmező  

A Budapest ONE irodaház út- és közműépítésének kivitelezője, a Pedrano Construction Hungary Kft. téli munkavégzési tilalom alóli felmentési kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz, melyet a Gazdasági Bizottság november 17-i ülésén elfogadott.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.