Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. csütörtök, Ákos, Bátor

A kerület szépségei a Kerület Napján

Újbuda   |   2016, november 11 - 12:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudán élni jó! - ezt az érzést hivatottak illusztrálni azok a gyermekrajzok, amelyeket a Kerület Napja alkalmából készítettek újbudai gyerekek.

A Kerület Napjára szervezett gyermek rajpályázat képei Újbuda ikonikus helyeit - például a Feneketlen-tó környékét, a Kamaraerdőt, Bikás parkot, Kopaszi-gátat és Sas-hegyet - ábrázolják. A rajzpályázat eredményeit az Újbudai Idősek Házában hirdették ki, miután az alkotásokat az ott lakók, a gondozók és az érdeklődők is megtekintették. Egy ideig még ott is maradnak a rajzok, ezzel is színesítve az idős emberek mindennapjait. A zsűri tagja volt Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő elmondta, a versenyen az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola alsó tagozatos diákjai vettek részt. Az ünnepi műsort a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola diákjai adták elő.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Elmarad az OSC-Eger mérkőzés

A koronavírus-fertőzés veszélye miatt elmaradt az A-Híd OSC Újbuda és a ZF-Eger szombatra kiírt összecsapása a férfi vízilabda ob I-ben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.