Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 4. szerda, Domonkos, Dominika

A kivágott Bocskai úti fák helyére újakat telepítenek

Újbuda   |   2016, szeptember 27 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Bocskai úton csak azokat a fákat vágják ki, amelyek már nincsenek jó állapotban, stabilitásuk nem megfelelő, és gyökérzetük sem menthető meg- közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A Bocskai úton 115 fát és 1325 cserjét telepítenek.

Szeptember 23-én reggel favágás zajára ébredtek a Bocskai úti lakók, miután a folyamatban lévő útfelújításhoz kapcsolódóan a kivitelező elkezdte a fák egy részének kivágását. Az Index cikke szerint 21 fára vonatkozik a fakivágási terv, ezekről tételes, sorszámozott kimutatás is készült. A közlekedési társaság külön hangsúlyozta, ahol a fák megmentése nem lehetséges, ott minőségben és mennyiségben is a korábbi állományt jelentősen meghaladó, megfelelő pótlásról gondoskodnak és élhető zöldfelületeket alakítanak ki. „Ez a Bocskai úton is így történik. Az út felújítási tervének része a növénytelepítési és fakivágási terv, mely rendelkezik a kivágandó fákról, a megmaradó fák védelméről és a zöldfelületek rendezéséről. A Bocskai úton 115 darab 18/20 cm törzskörméretű fát és 1325 cserjét telepítenek az út mentén, és további 353,75 cm törzsátmérőjű fát ültetnek a XI. kerületben” – írja az Index.

A BKK korábbi közleményében az áll, hogy a zöldfelületek rendezése során több mint száz díszfát és több mint ezer cserjét ültetnek, valamint az útfelújítással érintett zöldfelületeken, összesen 12100 négyzetméteren tereprendezési, humuszolási és füvesítési feladatokat is elvégeznek.

A XI. kerületi Bocskai út Karolina út és a Fehérvári út közti szakaszának várhatóan fél éven át tartó felújítása július 30-án kezdődött. A munkálatok során több mint egy kilométernyi útszakasz újul meg, köztük forgalmi sávok, parkolófelület, buszsávok és járda is. A felújítás végeztével a Bocskai út–Zsombolyai utca csomópontban lehetőség lesz balra kanyarodni a Zsombolyai utcába a Bocskai út városhatár felőli torkolatából, az újonnan kialakított balra kanyarodó sávon. Valamint a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a jelenlegi Bocskai utat keresztező gyalogátkelőhelyet áthelyezik a csomópont keleti oldalára. Az útfelújítás ideje alatt a területen vízvezeték rekonstrukciós munkákat is végeznek.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Fiatalok: Együtt, felelősséggel!  

Újbuda Önkormányzata új projektjében a kerületi fiatalok bevonásával dolgozza ki az Ifjúságpolitikai Stratégiáját. A következő egy évben konzultációkat, beszélgetéseket, workshopokat tartunk az Újbudán élő, tanuló vagy dolgozó 15-29 év közöttu fiatalok  részvételével, ahol a döntéshozókkal közösen gondolkozunk, vitázunk és ötletelünk azon, hogyan lehetne még élhetőbbé tenni a kerületet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.