Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 29. csütörtök, Nárcisz

A legerősebb fővárosi egyetemek a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságon

Újbuda   |   2016, március 31 - 11:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egyre nagyobb népszerűségnek és nívónak örvend az először 2013-ban megrendezett. A 2015/2016-os kiírásra a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség együttműködésének köszönhetően.

Minden eddiginél több, tizenegy csapat nevezett az idei Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságra. A sorozat négyes döntőjét április 6-án tartják a Gabányi László Sportcsarnokban a BME Futsal Club, a TF SE Futsal, az NKE SE és az ELTE-Beac Futsal PPK részvételével.

Az együttesek hat játéknap alatt játszották le az alapszakasz mérkőzéseit. A címvédő Budapesti Műszaki Egyetem az elődöntőig egyszer szenvedett vereséget és kilencszer nyert. A Testnevelési Főiskola is meggyőzően gyűjtögette a pontokat, ám a harmadik, valamint a negyedik helyért ádáz küzdelem folyt. Az alapszakasz harmadikja végül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lett, amely egy ponttal előzte meg az egyaránt 21 egységgel záró ELTE-Beac Futsal PPK-t és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem csapatát. Utóbbi kettő között csak a gólkülönbség döntött az ELTE-sek javára.

Április 6-án a Final Fourban, a négy legerősebb fővárosi egyetemi csapat mérkőzik az aranyéremért.

A Final Four programja:

12.30 - 13.30 BME FC - ELTE-BEAC PPK

13.30 - 14.30 TFSE - NKE SE

14.30 - 15. 00 Meglepetés fellépők

15.00 - 16.00 bronzmérkőzés

16.00 - 17.00 döntő

17.15 díjátadó

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szelíd türelemmel élek - Interjú Erdélyi Timea színésznővel  

Erdélyi Timea a Karinthy Színház Maga lesz a férjem című előadásnak egyik főszereplője. 2020 őt is számos nehézség elé állította, de mint meséli, ennek ellenére sok mindenért hálával tartozik sorsának. Rendkívüli helyzetekkel, mozgalmas eseményekkel tarkított nagy kihívás ez az év számára is.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.