Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 15. vasárnap, Enikő, Melitta

A legerősebb fővárosi egyetemek a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságon

Újbuda   |   2016, március 31 - 11:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egyre nagyobb népszerűségnek és nívónak örvend az először 2013-ban megrendezett. A 2015/2016-os kiírásra a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség együttműködésének köszönhetően.

Minden eddiginél több, tizenegy csapat nevezett az idei Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságra. A sorozat négyes döntőjét április 6-án tartják a Gabányi László Sportcsarnokban a BME Futsal Club, a TF SE Futsal, az NKE SE és az ELTE-Beac Futsal PPK részvételével.

Az együttesek hat játéknap alatt játszották le az alapszakasz mérkőzéseit. A címvédő Budapesti Műszaki Egyetem az elődöntőig egyszer szenvedett vereséget és kilencszer nyert. A Testnevelési Főiskola is meggyőzően gyűjtögette a pontokat, ám a harmadik, valamint a negyedik helyért ádáz küzdelem folyt. Az alapszakasz harmadikja végül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lett, amely egy ponttal előzte meg az egyaránt 21 egységgel záró ELTE-Beac Futsal PPK-t és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem csapatát. Utóbbi kettő között csak a gólkülönbség döntött az ELTE-sek javára.

Április 6-án a Final Fourban, a négy legerősebb fővárosi egyetemi csapat mérkőzik az aranyéremért.

A Final Four programja:

12.30 - 13.30 BME FC - ELTE-BEAC PPK

13.30 - 14.30 TFSE - NKE SE

14.30 - 15. 00 Meglepetés fellépők

15.00 - 16.00 bronzmérkőzés

16.00 - 17.00 döntő

17.15 díjátadó

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bomba: megkezdődött a hatástalanítás  

Megkezdték a Szent Margit Gimnáziumnál még hétfőn, egy építkezésen talált második világháborús, 250 kilogrammos, amerikai légibomba hatástalanítását a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei. Lezárták a Bartók Béla utat a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között, a Villányi utat a Bartók Béla út és a Fadrusz utca között, valamint a Villányi út-Balogh lejtő-Balogh Tihamér utca-Somlói út-Kelenhegyi lépcső-Ménesi út-Bartók Béla út által határolt területet. Több villamos és busz nem, vagy modósíttott útvonalon jár az érintett szakaszokon. A lakásukból ideiglenesen kiköltöztetett szentimrevárosi lakókat a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében várják, amely a zárás ideje alatt befogadóhelyként üzemel. (cikkünk hamarosan frissül)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.