Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

A legerősebb fővárosi egyetemek a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságon

Újbuda   |   2016, március 31 - 11:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egyre nagyobb népszerűségnek és nívónak örvend az először 2013-ban megrendezett. A 2015/2016-os kiírásra a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség együttműködésének köszönhetően.

Minden eddiginél több, tizenegy csapat nevezett az idei Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságra. A sorozat négyes döntőjét április 6-án tartják a Gabányi László Sportcsarnokban a BME Futsal Club, a TF SE Futsal, az NKE SE és az ELTE-Beac Futsal PPK részvételével.

Az együttesek hat játéknap alatt játszották le az alapszakasz mérkőzéseit. A címvédő Budapesti Műszaki Egyetem az elődöntőig egyszer szenvedett vereséget és kilencszer nyert. A Testnevelési Főiskola is meggyőzően gyűjtögette a pontokat, ám a harmadik, valamint a negyedik helyért ádáz küzdelem folyt. Az alapszakasz harmadikja végül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lett, amely egy ponttal előzte meg az egyaránt 21 egységgel záró ELTE-Beac Futsal PPK-t és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem csapatát. Utóbbi kettő között csak a gólkülönbség döntött az ELTE-sek javára.

Április 6-án a Final Fourban, a négy legerősebb fővárosi egyetemi csapat mérkőzik az aranyéremért.

A Final Four programja:

12.30 - 13.30 BME FC - ELTE-BEAC PPK

13.30 - 14.30 TFSE - NKE SE

14.30 - 15. 00 Meglepetés fellépők

15.00 - 16.00 bronzmérkőzés

16.00 - 17.00 döntő

17.15 díjátadó

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.