Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 8. szombat, László

A matematika írásbelivel folytatódott az érettségi

Újbuda   |   2020, május 5 - 11:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

A matematika írásbelivel folytatódtak az érettségik, a koronavírus-járvány miatt kedden is szigorú biztonsági intézkedések mellett vizsgáztak a diákok.

Matematikából középszinten 1218 helyszínen 65 630 diák, emelt szinten 118 helyszínen 4892 diák tett érettségit kedden. A középszintű írásbeli vizsga 180 percig tartott, először (45 perc alatt) az I. feladatlapot, majd (135 perc alatt) a II. feladatlapot kellett megoldani. A feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatták be a diákok.

A 10-12 feladatot tartalmazó I. feladatlap az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrizte. A II. feladatlap két részből állt: az "A" rész három (egy vagy több kérdésből álló) feladatot tartalmazott; a "B" rész három, egymással megegyező pontszámú feladatot. Ezekből a vizsgázóknak kettőt kellett megoldaniuk, és csak ez a kettő értékelhető.
Az emelt szintű írásbeli 240 perces volt, két részből állt, a vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatták be. Az I. rész négy feladatból állt, amelyek több részkérdést is tartalmazhattak. A II. rész öt, egymással megegyező pontszámú feladatból állt, amelyek közül a vizsgázóknak négyet kellett megoldaniuk, és csak ez a négy értékelhető.
Megengedett segédeszközök mindkét szinten a függvénytáblázat, a szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzó és szögmérő volt, amelyekről a vizsgázóknak kellett gondoskodniuk. Az eszközöket a diákok nem cserélhették egymás között a vizsgán.

Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján javítják és értékelik.
Szerdán történelem írásbelivel folytatódik az érettségi.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.