Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 27. péntek, Virgil

A mi kultúránk volt az új filmfesztivál fókuszában

Újbuda   |   2018, május 22 - 15:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Első alkalommal rendezett AMIK – A Mi Kultúránk címmel fiatal filmeseknek szóló rövidfilmfesztivált a Budapesti Művelődési Központ (BMK). A seregszemlére harminc év alatti filmesek jelentkezhettek animációs, illetve élőszereplős produkcióikkal, pályaműveikben kultúrához fűződő viszonyukat kellett megfogalmazniuk.

A BMK egy hétig tartó fesztiválján a versenyfilmeket kerekasztal-beszélgetések kísérték és alternatív plakátkiállítás is várta az érdeklődőket. A 35 versenyfilm közül a legjobbakat jutalmazta a zsűri, a fesztivál díjkiosztóját a Cinema City Allee egyik mozitermében tartották. Élőszereplős kategóriában Bunda Tamás Lájk című alkotása nyerte el a legjobbnak járó elismerést, amelyet Lichter Péter rendező, forgatókönyvíró, producer adott át. A Polifilm iskola különdíját ebben a kategóriában Ungvári Anita kapta Peking című munkájáért, a díjat Merza Gábor rendező adta át.

Az animációs kategória legjobbjának járó díját Rebák Tamás vehette át Szőrén-szálán című animációs filmjéért Domonyi Rita író-dramaturgtól, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatójától. A Kedd Stúdió különdíját Darabos Éva érdemelte ki Meander Tv című animációs alkotásával, amit Jurik Kristóf Dargay-díjas animációs rendező nyújtott át neki.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra Barabás Richárddal  

2020december0716:00

A koronavírus-járvány miatt sajnos nem lehet élő fogadóórákat tartani. Ennek ellenére arra törekszünk, hogy a mostani helyzetben is lehetőségük legyen az újbudaiaknak kérdezni, a problémákat jelezni felénk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.