Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 15. vasárnap, Enikő, Melitta

A Pitypang lett a legzöldebb óvoda

Újbuda   |   2014, október 3 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kiosztották az Újbuda környezettudatos óvodája verseny díjait a Polgármesteri Hivatalban. A megmérettetésen az intézményi környezetet, a pedagógiai programokat és módszereket vizsgálták. A környezeti nevelésben Újbuda élen jár; az országban itt található a legtöbb "zöld" óvoda és ökoiskola.

Az Újbuda környezettudatos óvodája versenyre 24 intézmény jelentkezett, így a kerület szinte minden ovija megmérettette magát. A zsűri az értékelésnél az óvodapedagógiai és környezetvédelmi szempontokat egyaránt figyelembe vette.

Idén az első helyet a Pitypang Óvoda nyerte el, kiérdemelve ezzel az Újbuda környezettudatos óvodája címet. A díjátadón Hégli Imre környezetvédelmi osztályvezető elmondta, az intézmények közötti versenyek, a játékok és tanórán kívüli foglalkozások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekekben egészen fiatalon rögzüljön a természet szeretete és a környezet védelme.

A versenyen induló mind a 24 óvoda részesült valamilyen elismerésben, különböző támogatásokat és állatkerti belépőt is nyerhettek. A kerületben működő indiai multinacionális vállalat, TATA és a Sas-hegyi természetvédelmi parkot fenntartó Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság is a verseny mellé állt és értékes ajándékokat ajánlottak fel az óvodáknak.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bomba: megkezdődtek a hatástalanítás előkészületei  

Világháborús bombát hatástalanítanak ma a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei Újudán, miután hétfőn robbanószerkezetet találtak egy építkezésen a Szent Margit Gimnázium területén. A tűzszerészek a hatástalanítás idejére biztonsági zárást rendeltek el a környéken, a Móricz Zsigmond körtérnél lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell készülni. A hatóságok kiürítették az érintett szentimrevárosi területet a lakókat a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében várják, amely a zárás ideje alatt befogadóhelyként üzemel. (cikkünk hamarosan frissül)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.