Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 1. kedd, Elza

A Spin-Off Klubnak is kell egy hét együttlét

Újbuda   |   2016, augusztus 15 - 11:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Sziget Fesztivál civil falujába költözött egy hétre az Újbudai Spin-Off Klub. A helyszínen egy sátorban várja a csapat az érdeklődőket, délutánonként előadásokat és beszélgetéseket tartanak, továbbá bárki kitöltheti a vállalkozási kvízt, illetve a vállalkozói önértékelési tesztet.

A Hajógyári-szigetre ideiglenesen kitelepült Spin-Off Klub első meghívott előadója a KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft. ügyvezető igazgatója volt. Hőnyi Gyula főként a brandépítésről és ehhez kapcsolódóan a Pont Magazinról beszélt. Újbuda nemrég indított új kulturális ajánlója minden hónap elején kerül a kávézókba, kulturális terekbe, galériákba. A kerületi programokat nem csupán naptárbejegyzések formájában ismertető lap egyben ajánló és magazin is. A kiadvány 10 ezer példányban jelenik meg, 48 oldalon, áttekinthetően és színesen foglalja össze az újbudai eseményeket, olyan sztároknak is helyet adva, akik nemcsak közérdeklődésre tartanak számot, de mondanivalójuk is van magukról, a világról és persze Újbudáról.

A Sziget Fesztivál Spin-off Klubjának vendége volt Böszörményi-Nagy Gergely a Design Terminál- főigazgatója, továbbá a SAPP - Street Art Project Performances kiötlői. Ez utóbbi egy startup szemléletű kortárstánc alkotócsoport, amely formabontó utcai előadássorozatokat tart országszerte. Missziójuk, hogy tér-adaptív előadásokkal hozzanak létre színházat hétköznapi tereken. Az érdeklődők a Spin-off Klub vendégeként köszönthették Horváth Dorkát a BOOKR- Kids- ügyvezető igazgatóját is, Szabó Tündét az EMMI- sportért felelős államtitkárát, Király Nórát Újbuda alpolgármesterét, akik szerint összeegyeztethetőek a hagyományos női szerepek a munkával. A Spin-off Klub meghívta Petheő Attilát, a Corvinus Egyetem oktatóját a Gazdálkodástudományi Kar Kisvállalkozás-fejlesztési Központja előadóját is.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Társasházak működésével kapcsolatos információ  

2020. november 17. napján hatályba lépett a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Kormányrendelet , amelynek 2. alcíme a társasházakra vonatkozó eltérő rendelkezések alkalmazását szabályozza.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.